Alanya'daki cinayetle ilgili çete iddiası

İshaklı Mahallesi’nde halk tedirgin. Vatandaşlar arasındaki kaygı ve korkunun nedeni, 3 gün önce İmamlı Mahallesi’nde yaşanan silahlı saldırı ve işlenen cinayet.

Alanya'daki cinayetle ilgili çete iddiası
Emrah Yüksel’in hayatını kaybettiği, Kerem Uzun’un ağır yaralandığı olayın ardından mağdur aileler “Bu olay bir çetenin işi” dedi. Mahalle muhtarı “Köyümüzde kaygı ve korku var” diyerek gerçek suçluların bulunmasını istedi.

İmamlı Mahallesi’nde yol hekarında silahlı saldırıya uğrayan 3 kişiden biri hayatını kaybetmiş, bir kişi ağır yaralanmış, bir kişi ise kaçarak canını kurtarmayı başarmıştı. 3 gün önce  gerçekleşen olayın ardından güvenlik güçleri soruşturmayı derinleştirirken, saldırıya uğrayan kişilerin aileleri ve yaşadıkları İshaklı Köyü’nde halk tedirgin.

“OLAY BASİTÇE GEÇİŞTİRİLEMEZ”

Çalıştıkları firmanın görevlendirmesi ile 3 gün önce saat 15.30 sıralarında İmamlı Köyü’nde bir seraya giden elektrik işçisi Emrah Yüksel, Kerem Uzun ve Burak Tunç işlerini bitirmiş elektrik kablolarını nakliyeye hazırlanırken saldırıya uğradılar. Olayın üzerinde 3 gün geçerken saldırının ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Emrah Yüksel’in amcası Ahmet Yüksel, “Saldırganların iddiasında yer alan “Serada hırsız var zanttettik diyen saldırganlar gerçeği söylemiyor. Saldırı serada olmamış. Seraya 200 metre mesafade, açık alanda çalışan çocukların elektrik kablosu çektiğini herkes görmüş” diyerek, gerçeklerin saklandığını iddia etti. Bölgede 2 yılda 4 cinayet olduğunu söyleyen Yüksel, “ölüm ve öldürme yarışı var sanki” dedi. Yüksel şöyle konuştu: “23 yaşında gencecik çocuk, elektrik çırağı. Bir bahçeye tel çekmek için giden çocuklar bunlar. İşlerini yaparken bölgeden 3-4 kez geçen, keşif yapan bir aracın. Akşam, hava kararınca gelip, çocuklar “Biz elektrik işi yapıyoruz” demesine rağmen ateş ediyor. Benim yiğenim öldürülüyor. Bir diğeri başkası boğazlayarak silah kullananan yanına getiriyor. İçlerinden biri kaçıp plakayı bir arkadaşına vererek biz bunları yakaladık. Yoksa bu yakalanmazdı bile. Bölgede, bizim düşüncemiz başka birşeylerin döndüğü. Araştırma istiyoruz. Basitçe, hırsız sandım, vurdumla bitmemesini istiyoruz.”

KİMSEYLE HUSUMETİMİZ YOKTU

Saldırı sırasında vücuduna 20 adet saçma isabet eden ve boğazı sıkılarak öldürülmek istenen Kerem Uzun’un amcası Nevzat Uzun da yeğeni ve iş arkadaşlarının yaşadığı olayın perde arkasında farklı güçlerin olduğunu ileri sürdü. Nevzut Uzun “Olayın anlatılanlarda ibaret olmadığına eminiz. Gerçeğin ortaya çıkartılmasını istiyoruz. Adalete güveniyoruz.” dedi. Yeğeninin sürekli ağladığını söyleyen Nevzat Uzun “Elemanın ifadesinden anlıyoruz önce yaralıyorlar. Araca 3-4 kez geçmiş. Keşif yapmışlar. Eleman “Abi biz elektrikçiyiz” demiş. Arabadan iniyorlar ve sıkıyorlar. Eleman kaçıyor ve kurtuluyor, plakayı alıyor, arkadaşlarını hastaneye yetiştiriyor. Olayın gerçeğinin ortaya çıkartılması için gerekenleri yapacağız. Benim yiğen kaçıyor, boğazını sıkıp getiriyorlar tekrar. Yaşadığımız olay anlatılamaz. Kimseyle husumetimiz yok.” dedi.

“OĞLUMUN HAYALLERİ VARDI”

Saldırıda hayatını kaybeden Emrah Yüksel'in babası Mehmet Yüksel oğlu ile saat 20.10 sıralarında konuştuğunu söyleyerek “Acımız çok büyük. Oğlumun hayalleri vardı” dedi. Öldürülen Kerem Uzun’un annesi gözyaşları içinde oğlunu anlatırken “Evlenme hayalleri vardı. Hiç biri kalmadı” dedi. Gözüyaşlı anne “İnsan kuşa bile atarken eli titrer. Bu adamın hiç vicdanı yoktu.” dedi. Devletten, adaletten ceza beklediğini söyleyen anne, “Oğlumun kanı yerde kalmasın. Başka bir şey beklemem. Devletten, adaletten bunu istiyorum.” dedi.

“MAHALLELİ KAYGILI”

Mahalle Muhtarı Rasim Okyanus, ortada bir çete olduğunu ve organize çalıştıklarını belirterek, “Biz çetenin çökertilmesini istiyoruz.” dedi. Uğrak’tan gelen saldırganların İmamlı’da çalışan kişilere silahla saldırdıgını söyleyen Muhtar, “Genç bir kardeşimizi toprağa verdik. Kardeşimizin bedeninden 60 tane saçma vardı. Yazıktır, günahtır. Bu sabit bir olay değil. Canilik. Mahallelinin ve benim kafamda soru var. Bu basit bir sıkma olayı değil. Bu kardeşimiz 23 yaşında imamlıya çalışmaya gidiyor. Şahıslar uğraktan geliyor. Hırsız zannettik diyorlar. Böyle bir şey yok, araştırılmasını istiyoruz. Kaygımız var, herkese soruyoruz. Bu  bir çete. 5 kişiymiş. Burada bir çete-organize var. Araçla geçip çocukları takip etmişler. Çetenin çökertilmesini istioruz. Çetenin diğer elemanları sokakta.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2017, 14:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83