Akşam saatlerinde Alanya Kalesi Bademlik mevkiindeki ormanlık alanda yangın çıktığı ihbarı ekipleri harekete geçirdi. Yapılan incelemede herhangi bir yangın izine rastlanmadı. Kale surlarına yansıyan sis ve sarı ışıkların, alev sanıldığı öğrenildi.
Olay, akşam saatlerinde vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı yoğun ihbarlarla başladı. Alanya Kalesi’nin etrafındaki ağaçlık alanda büyük bir yangın çıktığını düşünen vatandaşlar, paniğe kapıldı. Olay yerine kısa sürede çok sayıda Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Alanya İtfaiye Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekipler, kale çevresinde detaylı tarama yaptı. Yangın olduğuna dair herhangi bir bulguya rastlanmazken, olayın görsel bir yanılgıdan kaynaklandığı tespit edildi. Yapılan incelemede, gece aydınlatması için kullanılan sarı renkli ışıkların yoğun sisle birlikte alev görüntüsü oluşturduğu, bu nedenle çok sayıda vatandaşın yangın var zannederek ihbarda bulunduğu belirtildi.
FOTOĞRAF ALGISI YANILTICI OLDU
Vatandaşlar tarafından çekilen ve sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda, kale sırtlarında yoğun sarı ışığın sisle birleşerek büyük bir yangın görüntüsü oluşturduğu net şekilde görüldü. Özellikle uzaktan bakıldığında görüntünün alev sanılmasının oldukça olası olduğu belirtildi.