Alanya'da 3 depremzedenin öldüğü kazada sürücü tahliye edildi

Alanya’da 3 depremzedenin öldüğü, 5 depremzedenin yaralandığı kazaya sebep olan sürücü Onur T.E. yargılandığı mahkeme yurt dışına çıkıp yasayı ve adliye kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Alanya'da 3 depremzedenin öldüğü kazada sürücü tahliye edildi

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dördüncü duruşması yapılan mahkemeye Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu olan sanık Onur T.E. SEGBİS’le katılırken, sanık ve müşteki avukatları da hazır bulundu.


SANIK EKMEĞİMİ KAZANIRKEM BU İŞ BAŞIMA GELDİ
Sanık Onur T.E’ye mahkeme başkanı “İddianameyi okudun neler söyleyeceksin dedi. Sanık 'Ekmeğimi kazanırken bu iş başıma geldi” şeklinde konuştu. 

banner111


SANIK AVUKATLARI TAHLİYESİNİ İSTEDİ.
Sanık avukatları duruşmada ise Emin Zan'ın kusurlu bulunduğunu iddia ederek “Kazada ışıkta nasıl geçtiği ise ATK raporlarında mevcuttur. Müvekkilim 380 gündür tutukludur, tahliyesini talep ederiz” dedi.


KIRMIZI IŞKTA GEÇTİĞİ SABİTTİR
Duruşmada müşteki avukatı şunları söyledi: “Onur T.E. sarı ışık yanarken kırmızıya gelmeden geçerim zannetti. Bu arada hızını artırması sonucu kazada 3 kişinin ölümüne 5 kişininde, yaralanmasına sebep olan sanığın raporlarda kırmızı ışıkta geçtiği sabittir. Meslektaşlarım depremzedeler için serzerinişte bulunuyorlar. Onlar buraya sığınmışlar. Burda 3 kişinin öldüğü kazada karşı taraf şu ana kadar halen başsağlığı bile dilemediler. Burada raporlarda verilerin net olmadığı görülmektedir” şeklinde konuştu.
Bu olayda Onur T.E’nin bilerek taksirle ölüme sebebiyet vermek suçundan tutuklu olarak cezalandırılmasını talep ediyorum” dedi.


MAHKEME HEYETİ TAHLİYE ETTİ
Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti 3 kişinin ölümüne 5 kişinin de yaralanmasına sebep olan tutuklu sanık Onur T.E’nin yurt dışına çıkış yasağı ve  adli kontrol şartıyla tahliyesine, eksik evrakların tamamlanmasına ATK raporlarının tekrar incelenmesine İstanbul Teknik Üniversitesine gönderilmesine, duruşmanın de 20 Eylül tarihine ertelenmesine karar verdi. 

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2024, 11:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83