Alanya’da jandarmadan düğünlerde maganda avı!

Alanya’da düğünlerde magandalar tarafından gelişigüzel havaya ateş açma, ölümlü ve yaralamalı kazaların önüne geçmek amacıyla jandarma sivil ekip kurarak kırsal ve mahallelerde gerçekleştirilen düğünleri denetlemeye başladı.

Alanya’da jandarmadan düğünlerde maganda avı!
Düğünlerde magandalar tarafından gelişigüzel havaya ateş açma, ölümlü ve yaralamalı kazaların önüne geçmek amacıyla Jandarma Genel Komutanlığı tarafından sorumluluk bölgelerinde çalışma başlatıldı. Çalışmalar kapsamında Antalya İl Jandarma Komutanlığı ile Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı da sivil ekipler kurarak Alanya kırsalı ve mahallelerinde gerçekleştirilen düğünleri denetlemeye başladı.

3 BİN 882 BİN TL CEZA

Son olarak bu çalışmalar kapsamında Isparta İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, düğünlerde magandalar tarafından gelişigüzel havaya ateş açma, ölümlü ve yaralamalı kazaların önüne geçmek amacıyla sorumluluk bölgelerinde çalışma başlattı. Senirkent ilçesinde sivil görevlilerin düğünde görevlendirilmesiyle yapılan çalışmalar kapsamında; ilçeye bağlı Gençali Köyü’nde 14 Ağustos akşamı düğün merasimi sırasında kurusıkı tabancalarla havaya ateş ettikleri belirlenen, B.Ç. ve M.K.Ç. yakalandı. Sivil Jandarma görevlileri aynı gün Büyükkabaca Kasabası’ndaki düğün merasiminde kurusıkı tabanca ile havaya ateş eden A.K.’yi de kıskıvrak yakaladı. Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla, Gençali ve Büyükkabaca’da yakalanan 3 düğün magandası hakkında, ‘Genel güvenliği tehlikeye sokmak’ suçundan yasal işlem başlatılırken, şahıslara 5729 Sayılı Kanuna Muhalefet’ten kişi başına bin 294’er TL olmak üzere, toplam 3 bin 882 lira tutarında idari para cezası uyguladı.

O MAGANDA DA YAKALANDI

Diğer yandan, Senirkent sivil Jandarma ekiplerince dün Büyükkabaca Kasabası’nda yapılan denetimlerde ise tabanca ile havaya rastgele ateş açtığı tespit edilen S.Ç. yakalandı. Şüpheli hakkında Cumhuriyet Savcısının talimatı ile tahkikat başlatıldığı öğrenildi

“KONTROLLER ARALIKSIZ DEVAM EDECEK”

Isparta İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, sorumluluk bölgelerinde yapılan düğün merasimlerinde havaya rastgele ateş etme sonucu ölüm ve yaralanma ile neticelenen olayların önlenmesi ile meydana gelen olaylara karışan şüphelilerin yakalanması maksadıyla kontrollere aralıksız devam edeceğine vurgu yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2019, 17:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83