Alanya’da karar verildi: 6 sanığa 55 yıl ceza

Alanya’da icra müdürlüğünün kasasından 10 milyon liralık üç ayrı senedin çalındığı iddiasıyla yargılanan 6 sanık toplam 55 yıl, 2 ay ve 25 gün hapis cezasına çaptırıldı.

Alanya’da karar verildi: 6 sanığa 55 yıl ceza

Alanya Adliyesi’nin 1. ve 3. İcra Dairesi Müdürlüğü kasasından 10 milyon liralık üç ayrı senedin çalındığı iddiası ile ilgili Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına tutuksuz yargılanan sanıklar G.A, H.T, K.T, M.T, S.B, T.D. ve avukatları katıldılar. Sanıklardan tutuklu yargılanan M.T ise mahkemeye SEGBİS’le bağlandı. Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyetince sanık M.T.‘nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik’ suçundan 23 yıl, 5 ay, 15 gün hapis ve 157 bin 500 TL adli para cezasına çarptırıldı. H.T. M.T. ve T.D 8’er yıl, 11 ay, 15 gün, K.T. ve G.A. 3’er yıl, 1 ay hapis cezasına çaptırıldılar. Tutuksuz yargılanan sanıklardan S.B. ise beraat etti.

banner111

OLAYIN GEÇMİŞİ

3 Ekim 2018 tarihinde Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Alanya 1. ve 3. İcra Dairesi Müdürlüğü kasasından senet çalındığı tespit edildi. Olayla ilgili 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Olayı araştıran Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekipleri, M.T, H.T, T.D, K.T. ve G.A. isimli şüphelileri adreslerinde gözaltına aldı. Emniyetteki sorgularının ardından ‘resmi belgede sahtecilik ve rüşvet’ suçlarından adliyeye sevk edilen K.T. ve G.A. nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest kalırlarken, diğer 3 şüphelilerden M.T, H.T ve T.D mahkemece tutuklanarak Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildiler. İddiaya göre, KOM ekiplerince sorguya çekilen icra dairesi çalışanları orijinal senetleri kasadan alıp H.T. ile ağabeyi M.T’ye 100 bin liraya verip yerlerine sahtelerini bıraktıklarını söyledi. Bunun üzerine H.T. ve M.T. gözaltına alındılar. Gerçek Alanya’da icra müdürlüğünün kasasından 10 milyon liralık üç ayrı senedin çalındığı iddiasıyla yargılanan 6 sanık toplam 55 yıl, 2 ay ve 25 gün hapis cezasına çaptırıldı. 27.10.2022 17:33 Alanya’da karar verildi: 6 sanığa 55 yıl ceza https://www.gazetealanya.com/alanya-haberleri/alanyada-karar-verildi-6-saniga-55-yil-ceza-h112130.html 2/2 senetlerin kasadan alınıp yerlerine sahtelerinin konulmasının ise, icra dairesi çalışanının kendisine vaat edilen 100 bin liranın 60 bin lirasını alamadığı için polise ihbarda bulunması sonucu ortaya çıktığı anlaşılmıştı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83