Alanyalı öğrencinin organları 4 kişiye can verecek!

Gazipaşa’da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen Alanya Fevzi Alaettinoğlu Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Sultan Dilek, bağışlanan böbrekleri, karaciğeri ve akciğeriyle 4 hastaya can, korneaları ise 2 hastaya ışık olacak.

Alanyalı öğrencinin organları 4 kişiye can verecek!
Gazipaşa, Selinus sahilinden ilçe merkezine giden Yusuf Ü.'nün (17) idaresindeki 07 HML 08 plakalı motosiklet, geçen 20 Kasım Salı günü saat 22.00 sıralarında Uğur Mumcu Caddesi Fidanlık kavşağında B.A. yönetimindeki 07 UR 977 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, motosiklet sürücüsü Yusuf Ü. ve yolcu koltuğunda oturan Alanya Fevzi Alaettinoğlu Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi arkadaşı Sultan Dilek, yola savrularak yaralandı. Sağlık ekiplerinin olay yerindeki müdahalesi sonrası ambulansla Alanya Aladdin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülen Sultan Dilek, buradan 24 Kasım'da Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesine nakil edildi. Yusuf Ü. ise hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

6 hastaya umut oldu

Yoğun bakımda tedavisi süren Sultan Dilek'in önceki gün sabah saatlerinde beyin ölümü gerçekleştiği belirtildi. AÜ Organ Nakli Merkezi Koordinatörleri Nilgün Bilal ve Uğur Genç, organların bağışlanması için baba Murat ve anne Atiye Dilek (40) ile görüştü. Yoğun bakım ünitesinde kızlarını son kez gören çift, organların alınmasına onay verdi. Dilek'in 2 böbreği, karaciğeri ve akciğeri ile 2 korneası organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere operasyonla alındı. Dilek'in böbrekleri, karaciğeri ve korneaları AÜ Hastanesi'ndeki hastalara nakledilecek. Akciğerin nakledileceği merkez ise henüz belirlenmedi.

 

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2018, 15:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83