GÖZALTINDAKİ İKİ ALANYALI SERBEST

Akdeniz Üniversitesi kantin ihaleleriyle ilgili soruşturma kapsamında düzenlenen yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan 83 kişinin arasında bulunan 2 Alanyalı serbest bırakıldı.

GÖZALTINDAKİ İKİ ALANYALI SERBEST

 Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) 2013'teki kantin ihaleleriyle ilgili bir ihbarı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından belirlenen adreslere dün saat 05.30'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskınlarda, AÜ eski Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'nin eşi Kadriye Kurtcephe ve avukat oğlu Tuğrul Kurtcephe, eski rektör yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Akıncı ve eşi Kadriye Akıncı, eski Genel Sekreter B.K., Sağlık Kültür ve Spor Dairesi (SKS) Başkanı A.T., SKS eski Başkanı A.Ö., Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Ö.T., Mali İşler Daire Başkanı H.E., İhale Hizmetleri Şube Müdürü M.A., Spor Hizmetleri Şube Müdürü M.E., Kültür Hizmetleri Şube Müdürü Ö.C., Destek Hizmetleri Şube Müdürü F.U., Psiko Sosyal Hizmetler Şube Müdürü M.G., SKS Mali Müşaviri A.K., Araştırma Görevlisi Kenan Y.'nin de aralarında bulunduğu 83 kişi, 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgüt faaliyetleri kapsamında ihaleye fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırma, zimmet ve rüşvet' suçlarından gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında Alanya'dan ise turizmci H.S.A. ve E.Y. gözaltına alındı. 

banner111
Operasyon kapsamında gözaltına alınan Alanyalı turizmci H.S.A ve E.Y.nin, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. H.S.A'nın, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) eski Başkanı Kerim Aydoğan döneminde kurulan ve dönemin ALTSO yönetiminde yer alan Mustafa Mut'un başkanı olduğu Alanya Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin Mali Sorumlusu olduğu için gözaltına alındığı iddia edilmişti. Suçlamanın ise, bu derneğin o dönemde Paralel Yapı'ya yakın bir şirkete ihale vermesi olduğu iddia ediliyordu. 

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2016, 20:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83