İşte Alanya'yı sarsan kardeş cinayetinin perde arkası

İşte Alanya'yı sarsan kardeş cinayetinin perde arkası
Alanya’da dün akşam yaşanan kardeş cinayetinin detayları ortaya çıkmaya başladı.

Olay saat 21.00 sıralarında Tosmur Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre ağabeyi Deniz B. (55) kardeşi Mehmet Ali B. (36) ile tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine ağabey Deniz B. belindeki tabancayı çıkararak kardeşinin üzerine doğru ateş etmeye başladı. Silahtan çıkan kurşun Mehmet Ali B.’nin sağ koltuk altı ve sağ bacağına isabet ederek ağır yaralandı.  Mehmet Ali B. kanlar içinde yere yığılırken, ağabeyi Deniz B. olay yerinden hızla uzaklaştı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı Mehmet Ali B.’yi ambulansla Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü. Yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Mehmet Ali B. doktorların tüm müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi. Polis ekipleri olayın yaşandığı yerde yaptıkları incelemelerde 3 adet 7.65 mm kovan ve 1 adet fişek bulurken, suç aleti tabancaya ise rastlamadı. Ekipler kaçan kardeş cinayeti şüphelisinin yakalanması için çalışma başlattı.

DENİZ B.’NİN RAPORU OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Cinayeti işleyen Deniz B.’nin psikolojik sorunları olduğu ve halk arasında 46 denilen raporunun olduğu öğrenildi. Alanya Minibüsçüler Odası Başkanı Doğan Bacak’ın amca çocuğu olan Deniz B.’nin daha önce 10 yılı aşkın bir süre hapishanede yattığı ve çok sayıda sabıkası olduğu da belirtildi.

İŞTE TARTIŞMA SEBEPLERİ

Deniz B. ve kardeşi Mehmet Ali B. arasında otobüs davası olduğu ortaya çıktı. 2 kardeşin ve babalarının daha önce Tosmur’da 3 adet otobüsü bulunuyordu. Tosmur’un Alanya ile birleşerek tek otobüse geçmesi ile bu 3 otobüsü satan baba tek bir otobüs alarak onu da küçük oğlu Mehmet Ali B.’ye verdi. Büyük oğlunun raporu olması ve tehlikeli biri olması sebebiyle otobüs uzun süredir küçük oğul Mehmet Ali B.’deydi. Bu durumu kabul etmeyen Deniz B. olayı mahkemeye taşıdı ancak mahkeme raporu ve sabıkası olduğu için otobüsü Mehmet Ali B’ye verdi. Mehmet Ali B’ye aylarca baskı yapan ve tehdit eden ağabey Deniz B. otobüsü ısrarla kendisine istedi. Ancak abisinin raporu ve sabıkası olduğunu insanlara zarar verebileceğini söyleyen Mehmet Ali B. otobüsü vermedi.  Mehmet Ali B.’nin yakın çevresine “insanlar öleceğine ben ölürüm yine de otobüsü vermem” dediği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2019, 10:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83