Josef Sural da sergide olacak

Trafikte Kaybettiğimiz Değerler" sergide anılıyor

Josef Sural da sergide olacak

 Trafik Haftası nedeniyle TESK ve TŞOF tarafından ortaklaşa organize edilen ‘Trafikte Kaybettiğimiz Değerler’ adlı sergi TESK Sanat Galerisinde açıldı. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Her yıl, tarafların kendi aralarında anlaştığı kazalar da dahil olmak üzere en az 1 milyon trafik kazası meydana geliyor. Bu kazalarda son 3 yılda toplam 25 bin 630 kişiyi kaybettik ve yaralan kişi sayısı da maalesef her yıl artıyor" dedi. 

banner111
Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Konfederasyon olarak, trafik kurallarına uymamanın doğurduğu sonuçlara dikkat çekmek için trafik kazalarında kaybedilen toplumun yakından tanıdığı isimleri ‘Trafikte Kaybettiğimiz Değerler’ isimli sergide her yıl olduğu gibi bu yıl da andıklarını söyledi. 

"Ülkemizde her yıl 1 milyonun üzerinde trafik kazası oluyor"
 
Trafik kurallarına uyma bilincinin oluşması için Trafik Haftası'nın beklenmemesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, "Tüm vatandaşlarımızın trafikte tüm kurallara uyma bilincini kavraması gerekiyor. Çünkü her yıl 1 milyonun üzerinde trafik kazası meydana geliyor. 2009’da 1 milyon 53 bin 346 kazada 201 bin 496 vatandaşımız yaralanırken, 2017’de 1 milyon 202 bin 716 kazada 300 bin 383 vatandaşımız yaralandı. Bu kazalarda binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Her yıl Mayıs ayının ilk haftasını kapsayan hafta Trafik Haftası olarak kutlanıyor. Trafikte tüm kurallara uymanın önemini Trafik Haftası vesilesiyle hatırlamak yanlış. Emniyet kemeri takmaktan, yayalara geçiş önceliğine kadar, aracımızın hızını havanın ve yolun durumuna göre ayarlamak gibi trafikteki her kurala itina ile uyulmalı" dedi. 

"Trafikte kaybettiğimiz ünlü isimleri sergi ile anıyoruz"
 
TESK Sanat Galerisinde açılan sergiden bahseden Palandöken, "Trafik kurallarına uyulmasıyla birlikte bu kazaların önüne geçilmesi adına farkındalık oluşturmak istiyoruz. Trafik kazaları can alırken üne, şöhrete, yaşa, mekana bakmıyor. Bu ay Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşamını yitiren Aytemiz Alanyaspor oyuncusu Josef Sural’ı da trafik kazasında kaybettik. Kaybettiğimiz değerler arasında Vali Recep Yazıcıoğlu, futbolcu Metin Oktay, sanatçı Kerim Tekin, Barış Akarsu, Kıvırcık Ali, gazeteciler Ercan Arıklı, Ahsen Çetiner, oyuncu Erdal Tosun yani futbolcularımızdan siyasetçilerimize, şarkıcılarımızdan gazetecilerimize kadar birçok önemli isim var. TESK olarak trafik kazalarına kurban verdiğimiz 89 ünlü değerimizi konfederasyonumuz binasında yer alan Sanat Galerimizde sergi ile anıyoruz. Bugün açtığımız ‘Trafikte Kaybettiğimiz Değerlerimiz” sergimiz 11 Mayıs 2019’a kadar vatandaşlarımızın ziyaretlerine açık olacak" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2019, 13:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83