Kızını cinayete kurban veren babadan anlamlı dövme

Antalya’nın Manavgat ilçesinde yaşayan ve 2013 yılında cinayete kurban verdiği kızının organlarını nakil için yetiştiremeyen baba, koluna organ bağışında bulunduğunu belirten kalıcı dövme yaptırdı.

Kızını cinayete kurban veren babadan anlamlı dövme
Manavgat’ta yaşayan 65 yaşındaki Ömer Tengir, organ bağışında ailelerin kararsız kaldığını belirterek, bunun önüne geçilebilmesi için koluna organ bağışında bulunduğunu belirten kalıcı dövme yaptırdı. 2013 yılında kızı Şule Seçil Tengir ile kızının arkadaşı Hürrem Babaoğlan’ın cinayete kurban gittiğini belirten 65 yaşındaki emekli Ömer Tengir, "Biz Konya’dan Manavgat’a gelene kadar bu iki kızımızın da organlarını bağışlamak istesek bile o zaman muhatap bulamadıkları için boşa gitti. Ben de bunun üzerine bütün organlarımı bağışladım. Çünkü genelde aileler bu gibi ani gelişen ölüm durumunda yaşadıkları acının da etkisiyle karar veremiyorlar. Bunun için ben de koluma kalıcı dövme yaptırarak bunu ölümsüzleştirdim. İbadetin en hayırlısı insanlığa faydalı olandır. Bu düsturdan hareketle çocuklarıma da organlarımı bağışladığımı vasiyet etmiş oldum" dedi. 
Farkındalık oluşturmak istediğini de belirten Tengir, "Bir insan kaza veya benzeri şekilde öldüğünde sağlık ekibinde bulunan görevliler ilk olarak nabzına bakmaktadır. Böylelikle görevli kolumdaki dövmeyi görecek ve organlarımı bağışladığımı anlayacaktır. Bütün insanları organ bağışına teşvik edelim diye düşündüm. Lütfen organ bağışı konusunda duyarlı olalım. Kan bağışı gibi organ bağışında da aynı duyarlılığı gösterelim" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2018, 11:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83