Sahte kimlikle arsa dolandırıcılığı

Antalya'da sahte kimlik çıkartarak kendilerine ait olmayan bir arsayı 160 bin lirayı sattıkları iddia edilen 3 kişi yakalandı.

Sahte kimlikle arsa dolandırıcılığı
Edinilen bilgiye göre, İstanbul'da yaşayan H.K. isimli bir kişi polis ekiplerine başvurarak, İstanbul Kartal'daki bir arsayı alışveriş sitesinde gördüğünü ve ilanda bulunan numarayı aradığını bildirdi. Kendisini H.A.A. olarak tanıtan kişiyle görüşüp arsanın satışı noktasında anlaştıklarını belirten H.K., H.A.A.'nın arsanın Antalya'da bulunan dayısı C.A.'nın üzerinde olduğunu söylediği ve bunun üzerine Antalya'ya gittiklerini ifade etti.

Antalya'da C.A. ile buluşarak notere gittiklerini, bu kişiden vekalet alıp parayı verdikten sonra ayrıldıklarını, sonrasında yaptığı araştırmada bahse konu arsanın tapusuna, "vekalet ile satış yapılamaz" şerhi konulduğunu anladığını belirten H.K., vekalet veren kişinin de C.A. olmadığını, bu kişinin sahte kimlik kullandığının tespit edildiğini öne sürdü.

H.K.'nın şikayeti üzerine Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma ile İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, olay yerindeki güvenlik kameralarını inceleyerek kendini C.A. olarak tanıtan kişinin noterden çıktıktan sonra taksiye bindiğini, ardından da EXPO Kavşağı'nda inerek başka bir otomobille Ankara'ya gittiğini belirledi. Otomobilin plakasından yola çıkan polis ekipleri, aracın N.Ü.'ye (39) ait olduğunu tespit etti. Polis ekipleri, Ankara'da yaptıkları operasyonda N.Ü. ile dolandırıcılık yaptığı belirlenen M.A. (47) ve M.K.'yi (35) gözaltına aldı.
Zanlıların, "resmi belgede sahtecilik", "resmi belgede sahtecilik ile hükümlünün kaçmasını sağlamak", "dolandırıcılık", "taksirli ölüme neden olma", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "kurum ve kuruluşların araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık yapma" suçlarından kayıtları ve aranmalarının olduğu tespit edildi.

3 zanlı ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2017, 15:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83