SAHTE PEYGAMBERİN PROGRAMINDA OLAY ÇIKTI

Manavgat’ta sahte peygamber ve mehdi olarak bilinen İskender Erol Evrenosoğlu’na bağlı olduğu ileri sürülen bir grubun açık alanda düzenlediği programda olay çıktı.

SAHTE PEYGAMBERİN PROGRAMINDA OLAY ÇIKTI

 Sahte peygamber ve mehdi olarak bilinen İskender Erol Evrenosoğlu’na bağlı olduğu ileri sürülen bir grubun Manavgat’ta kapalı pazar yerinde düzenlediği programda arbede çıktı.

banner111
 
İzinsiz olarak Manavgat Kavaklı kapalı pazar yerinde ‘Rahmet ve Mağfiret’ konulu programı adı altında düzenlenen programa yoğunluk bayan olmak üzere çok sayıda mahalle sakini katıldı. İlahi ve semazen grubu gösterisi ile başlayan programda Muhammed Cebrail Koç isimli bir kişi de konuşma yaptı. Konuşmanın ardından dua yapılırken, programın sonunda katılımcılara sahte peygamber olarak bilinen ve MİHR Vakfı kurucusu ve başkanı olan İskender Erol Evrenosoğlu’nun müstear ismi  ‘İmam İskender Ali Mihr’ ismi ile yayınladığı Kur’anı Kerim Türkçe meali dağıtıldı. Meal dağıtımında İskender Erol Evrenosoğlu’na bağlı olduğu ileri sürülen grup üyesi erkek ve bayanların de el öptürmesi de dikkat çekti.
 
Program sonunda mikrofonu elini alan bir kişi de, programı düzenleyenlerin sahte peygamber İskender Erol Evrenosoğlu’nun adamları olduğunu ileri sürerek, grup üyelerine aldanmamaları gerektiğini ve dağıttıkları meallerin diyanet onaylı olmadığını ve meallerde yanlışlıklar olduğunu öne sürdü. Bu sırada gençlerden oluşan bir grup ile programı düzenleyenler arasında arbede yaşandı. Polis ekiplerinin müdahale etmesinin ardından olaylar yatıştırıldı. Manavgat Kaymakamlığı ve Manavgat Belediyesinden izinsiz olarak düzenlenen programla ilgili polis soruşturma başlattı.
 
Programın çeşitli günlerde Manavgat’taki Pazar yerlerinde düzenlediği ve vatandaşları mevlid programları adı altında Pazar yerlerine topladığı ve sahte peygamber olarak bilinen İskender Erol Evrenosoğlu’nun yayınladığı mealler dağıttığı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2016, 12:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83