Silahlı saldırıya uğrayan savcının son durumu

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, adliyede silahlı saldırıya uğrayan Korkuteli Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner'in sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonla bilgi aldığını ve süreci takip ettiğini belirtti.

Silahlı saldırıya uğrayan savcının son durumu
Başsavcı Ramazan Solmaz, silahlı saldırıya uğrayan Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner'in son durumu hakkında Akdeniz Üniversitesi Başhekimliğinde bilgi verdi. Dün makamında saldırıya uğrayan savcının az önce yanında olduklarını ve sağlık durumunun gayet iyi olduğunu söyleyen Başsavcı Ramazan Solmaz, savcının aldığı yaralara göre uygulanan tedavi ve hastanede yapılan çalışmalarla birlikte hızla sağlığına kavuştuğunu kaydetti. 

Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner'e göğüs kısmında sağda 2, solda 1 olmak üzere 3 kurşun, sol eli ve sağ ayak bileğinde 2 kurşun olmak üzere 5 kurşun isabet ettiğini hatırlatan Başsavcı Ramazan Solmaz, "Yoğun tedavi süreci başladı. 1 saat süren ameliyattan sonra yoğun bakıma alındı 3 saat orada kaldı. Saat 21.30 sıralarında uyanmaya ve konuşmaya başladı, bugün itibarıyla şu an gayet iyi sağlıklı" dedi.

Cumhurbaşkanı bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışı yoğunluğuna rağmen konuyu takip ettiğini ve hem Antalya Valisi hem de rektörden sağlık durumuyla ilgili bilgi alıp süreci takip ettiğini söyleyen Başsavcı Ramazan Solmaz, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Dışişleri ve Adalet Bakanının da süreci takip ettiklerini kaydetti.

Soruşturma süreci

Silahlı saldırının ardan polis memuru Turgut Avcı ve eşi Şerife Avcı'nın gözaltında olduğunu ve olay tanıkların ifadelerinin alındığını, eksik olduğunu düşündükleri hususlarla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen başsavcı Solmaz şöyle devam etti: 

"Görevlendirdiğimiz iki Başsavcı Vekili ve iki Cumhuriyet Savcımız olayı soruşturuyor. Olay yeri inceleme bitti. 5 kovan var 4 tane mermi çekirdeği bulundu diğer çekirdek aranıyor. Olayın görgü tanığı olan tanıkların ifadeleri alındı."

Başsavcı Ramazan Solmaz, halen yoğun bakımda olan Savcı Kadir Küçüköner ve diğer hastaları rahatsız etmemek için çok sık yanına gitmediklerini ancak görüştüklerinde gülen yüzünü gördüklerini belirterek, "Savcı Kadir Küçüköner 2016 yılında atandığı ilk görev yeri olan Korkuteli ilçesindeki görevine iyileşip biran evvel dönmek istediğini söyledi. Biz de bu çabasına destek olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2017, 14:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83