Sokak ortasında kadın döven polis tutuklandı

Kırgızistan uyruklu kadını sokak ortasında copla döven 2 polisin aynı kişiyi bir hafta önce denizde boğulmaktan son anda kurtardıkları ortaya çıktı. Açığa alınan 2 polis adliyeye sevk edildikten sonra birisi tutuklandı, diğeri adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Sokak ortasında kadın döven polis tutuklandı
Edinilen bilgiye göre, dün sabaha karşı yaşanan olayda 2 polis memurunun yerde yatan kadını saçından tutup sürüklemesi ve copla dövüp tekme atması, çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. Olayın ardından Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı 2 polis hakkında adli işlem, İl Emniyet Müdürlüğü de idari işlem başlatmıştı. Polisler görevden uzaklaştırılırken, akli dengesinin yerinde olmadığı ileri sürülen 40 yaşındaki Kırgızistanlı R.A. ise Gazipaşa ilçesinde bulundu. Hakkında sınır dışı kararı da bulunan R.A. Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince dün gece Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğüne gönderildi. Geceyi emniyette geçiren R.A. sağlık raporunun ardından ifadesinin alınması için Alanya Adliyesine sevk edildi. 

GAZİPAŞA'DA BULUNDU

Yapılan incelemede kadının, Kırgızistanlı Rahokhan Arıpova olduğu belirlendi. Rahokhan Arıpova, dün öğle saatlerinde Gazipaşa İlçesi'nde bulundu.  Alanya'ya getirilen kadının, daha önce pek çok kez çevreyi rahatsız ettiği için gözaltına alındığı, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Rahokhan Arıpova'nın olay günü şehir merkezinde bazı iş yerlerinde taşkınlık çıkarması üzerine tekrar polis ekiplerince merkeze götürülmek istendiği, bunda başarılı olunamayınca şiddete maruz kaldığı ifade edildi. Şizofren olduğu ileri sürülen Rahokhan Arıpova'nın, üzerinde kimlik ve pasaport bulunmadığı belirtildi. Kırgız kadın, emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde sağlık kontrolü için  Alanya Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

RAPOR ALDI

Hastanede darp ve cebir raporu alınan Rahokhan Arıpova, ardından psikolog eşliğinde ifade verdi. Sağ gözü morarıp şişen, sol omuz ve sol bacağında morluk bulunan Arıpova'nın hastane çıkışı çıplak ayakla yürümesi dikkati çekti. Rahokhan Arıpova, ifade işlemleri için daha sonra Alanya Cumhuriyet Savcılığı'na götürüldü.

POLİSLER KADINI BOĞULMAKTAN KURTARMIŞ

Rahokhan Arıpova'ya kötü muamele ettiği gerekçesiyle haklarında açılan soruşturma kapsamında açığa alınan 2 polis de ifade işlemleri için Alanya Adliyesi'ne getirildi. 2 polis memurunun, daha önce Alanya'da denizde boğulma tehlikesi geçiren Kırgız uyruklu kadını kurtardığı öne sürüldü.

1 YILLIK VİZE TALEBİ

Rahokhan Arıpova'nın  Antalya İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne 21 Haziran 2017'de turizm amaçlı kısa dönem vize başvurusunda bulunduğu da ortaya çıktı. 21 Haziran 2018 tarihine kadar vize talebiyle başvuran Arıpova, başvuru formunda bekar olduğunu beyan etti.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2017, 15:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83