Zanlıyı Sevtap Parman tecavüzle suçlamıştı

Alanya'da işlenen cinayet zanlısı Alper K. 16 yıl önce Alanya'da tanıştığı ünlü oyuncu Sevtap Parman'a tecavüz ettiği iddiası ile yargılanmıştı.

Zanlıyı Sevtap Parman tecavüzle suçlamıştı
Alanya'nın Büyük Otel Sokağı'nda bulunan Murat Otel'de meydana gelen olayda bir kişi öldürüldü. Alanya L Tipi Cezaevi'nden kısa süre önce çıktığı bildirilen M. 
Alper K, bir süredir Murat Otel'de kalıyordu. Murat Otel sahibi Murat Yiğit'in 48 yaşındaki oğlu Erol Yiğit, M. Alper K'dan otelden çıkmasını istedi. Bu yüzden başlayan tartışma  sonucu M. Alper K, Erol Yiğit'e bıçakla saldırdı. Yiğit'i yaklaşık 15 kez bıçakladığı iddia edilen M. Alper K'nın, üzerine saldıran otelin köpeğini de bıçakladığı ve kaçtığı bildirildi. Ağır yaralı olarak özel bir hastaneye kaldırılan Yiğit, buradan Başkent Alanya Hastanesi'ne götürüldü. Ancak 48 yaşındaki 3 çocuk babası Yiğit kurtarılamayarak can verdi. 

TECAVÜZDEN YARGILANDI
Cinayet zanlısı M. Alper K, 2001 yılı Ocak ayında magazin basınının gündemi olmuştu. Sinema oyuncusu Sevtap Parman, "Beni kaçırıp, tecavüz etti" diyerek M. Alper K. hakkında şikayette bulunmuş, Alper K. çıkarıldığı Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'nca serbest bırakılmıştı. Adliyeden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan M. Alper K, Parman'ı kaçırmadığını ileri sürerek "Kendisiyle 1 aydır birlikteydik. Bana 34 yaşında olduğunu söyledi, 39 çıktı. Annem yaşında bir kadınla çıkmam. 3 Ocak'ta ayrıldım. Bunu kendisine yediremedi ve böyle bir iftira attı" diye konuşmuştu. Sevtap Parman'la birlikte yılbaşını Hilton Oteli'nde kutladığını ve ardından da Abant'ta bir tatil köyüne gittiklerini iddia eden M. Alper K, Parman'ın kendisini sürekli telefonla rahatsız ettiğini ve mesaj gönderdiğini söylemiş, Parman'ın gönderdiğini  söylediği bazı mesajları gazetecilere okumuştu.

İŞTE O DÖNEMKİ HABERLER

O dönem Ulusal medyada bu haberler skandal olarak fazlasıyla yer bulmuştu. İşte o dönem ki haberler:

Yeşilçam'da ‘‘Bayan Popo’’ olarak tanınan Sevtap Parman, silah zoruyla kaçırılarak tecavüze uğradığı yolundaki iddialarını televizyon ekranlarına taşıdı. Sevtap Parman, canlı yayında Reha Muhtar ve suçladığı Mehmet Alper Kuyumcu ile tartıştı. Reha Muhtar, Parman'a ‘‘Türk hukuk sistemine göre buna tecavüz değil, taciz denir’’ diye konuştu.

Önceki gün Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak tecavüze uğradığını öne süren Sevtap Parman, önceki akşam Show TV Ana Haber Bülteni'ne canlı yayına katılarak iddialarını sürdürdü. Sevtap Parman, Mehmet Alper Kuyumcu ile silah zoruyla yaşamak zorunda kaldığını ve tecavüze uğradığını öne sürdü. Alper Kuyumcu'nun kendisiyle birlikte olmayı kafasına taktığını, tüm geçmişini araştırdığını, ev ve arabasını izlettiğini savunan Parman, ‘‘Telefonla çok nazik bir şekilde ‘Alanya'da evimimiz var, anne tarafım da Alanyalı. Siz bizim tatil köyümüze gelmiştiniz. Kocanız ve sizinle tanışmıştım, size inanılmaz hayranım. Alanya'daki evinizi satmak istediğinizi öğrendim. Sizinle görüşmek istiyorum’’ dediğini anlattı. Sevtap Parman, bunun üzerine Kuyumcu’nun iyi niyetine inanarak kendisini davet ettiğini belirtti ve şunları söyledi:

SİLAHLA TEHDİT ETTİ

‘‘Geldi, yarım saat bana dil döktükten sonra kendisinin bana karşı inanılmaz cinsel istekleri olduğunu söyledi. Kendisine ‘Ben senden 10 yaş büyük bir insanım. Şu anda halen evliyim, başka bir erkekle asla birlikte olamam. Hem de seninle birlikte olma gibi bir düşüncem yok. Bunları unut, ben senin niyetini anladım' dedim. Bunları der demez, bacağıma bir şey değdi. ‘Şimdi senin ayaklarına silahı sıkarım, hiçbir şey belli etmeden benle kalkacaksın. Artık sen benimle birliktesin. Bağırdığın an, burdaki bütün insanları öldürürüm' dedi.

GELİNİNİZİ GETİRDİM

Sonuçta biz kalktık ordan. Kafe Marmara'nın otoparkında havaya ateş açtı. Sonra beni silah zoruyla kendi evine götürdü. Annesi ile babasına ‘Gelininizi getirdim' dedi. Onlar da ondan çok korkuyorlardı. Kendimden önce ailem için çok korktum.’’

ALANYA'DA TANIŞTIK

Parman'ın iddiaları üzerine telefonla haber bültenine bağlanan Mehmet Alper Kuyumcu, iddiaları yalanladı. Sevtap Parman'ın tatil köylerine geldiğini ve 1999 yılı yaz mevsiminde tanıştıklarını söyledi. Kuyumcu, Parman'ın evli olmasına rağmen ‘‘Sizin vücudunuzu çok beğendim’’ dediğini, yanında kadın arkadaşı olduğu için, ileri gitmediklerini söyledi. Kuyumcu, Parman'la Alanya-Antalya yolu üzerindeki Konaklı Tatil Köyü'nde tanıştıklarını ve Parman'ın sürekli buraya geldiğini, İstanbul'a döndükten sonra yine karşılaştıklarını anlattı.

Bu konuşma üzerine Parman, Kuyumcu'yu ‘‘Yalancı bir piskopat’’ olarak niteledi. Parman, Kuyumcu'yu tanımadığını, cep telefonundaki erotik mesajları da kendisinin gönderdiğini iddia etti.

HİLTON'DA KALDIK

Alper Kuyumcu, Sevtap Parman'ın kendisini daha önce Kızıltoprak'ta yalnız yaşadığı evine götürdüğünü, 31 Aralık-2 Ocak tarihleri arasında Hilton Oteli'nde beraber olduklarını söyledi. Sevtap Parman, aralarındaki ilişkinin silah zoru ile yaşandığını ifade ederken Alper Kuyumcu ‘‘Ben Hilton'a nasıl silah sokarım? Kendisiyle 15 gün değil, bir aydır beraberiz. Ben kimseye silah göstermedim. Silahım ruhsatlıydı. Bundan sonra da kullanmayacağımı size beyan ediyorum’’ dedi.

MUHTAR'DAN FIRÇA

Uzun tartışmanın sonunda Reha Muhtar, Sevtap Parman'a neden şikayetçi olmadığını sordu. Parman, ‘‘Hep yanımdaydı bu adam, bırakmadı ki? İki gün bıraktığında anneme, arkasından savcılığa gittim’’ karşılığını verdi. Kuyumcu'nun ‘‘Daha önce neden savcılığa gitmedin? Hoşuna gidiyordu’’ diye araya girmesine sinirlenen Reha Muhtar, ‘‘Ee... tamam, tamam, tamam. Ucuzlaşma sen de‘‘ dedi. Kuyumcu, araya girerek ‘‘Sen de ucuzlaşma’’ diye karşılık verdi. Reha Muhtar, Kuyumcu'ya ‘‘Senin de zaten çok rahat değil işin. Anladığım kadarıyla tecavüz değil de taciz. Pek de düzgün birisi değilsin sen de’’ diye sözlerini sürdürdü. Reha Muhtar, Sevtap Parman'a da ‘‘Tecavüze uğradım dediğiniz biriyle Zilli Bar'a gidiyorsunuz. Barda beni kurtarın diyebilirsiniz. Onun adına taciz deniyor. Tecavüz zorla yapılan bir şey’’ diye çıkıştı.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2017, 13:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83