Yazılım mühendisleri Alanya'da toplandı

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (AHEP) ile Atılım Üniversitesi işbirliğinde 11. Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu (UYMS) 18 – 20 Ekim 2017 tarihlerinde Alanya’da gerçekleştirildi.

Yazılım mühendisleri Alanya'da toplandı
Alanya HEP Üniversitesi yerleşkesinde 3 gün boyunca süren sempozyumun açılış konuşmasını İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fevzi Belli yaptı. Açılış konuşmasında Prof. Dr. Fevzi Belli, Yazılım Mühendisliğinin kuramsal temeli üzerine katılımcıları bilgilendirdi ve konuyla ilgili soruları yanıtladı.

Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu, Türkiye yazılım sektörü ile yazılım alanında çalışmalar yapan akademisyenleri bir araya getirerek yazılım mühendisliğindeki son gelişmelerin ve araştırmaların paylaşılmasını sağlayan bir platform olarak 2003 yılından bu yana gerçekleştirilmektedir. Araştırma sonuçlarının paylaşıldığı bir ortam sağlamasının ötesinde, ulusal yazılım mühendisliği araştırmalarının geleceğinin şekillenmesinde etkin rol üstlenen Sempozyum, bu yıl da tüm katılımcılara yönelik geniş bir içeriği hedeflemiştir.
Sağlık için Yazılım Mühendisliği, Yazılım Test Mühendisliği alt alanlarının yanı sıra, Yazılım Mühendisliği Eğitimi, Yazılım Politikaları ve Yazılım Etiği, İnsan – Bilgisayar Etkileşimi, Mobil Yazılım Mühendisliği gibi konuların ele alındığı oturumlara öğrenciler, akademisyenler ve yazılım sektöründen uzmanlar katılım gösterdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2017, 14:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83