15 BİN 351 KİLOGRAM ATIK TOPLANDI

Konyaaltı Belediyesi atık yönetimi, geri dönüşüm ve iklim değişikliği konularında kamu kurumlarında temizlik personelini bilgilendiriyor.

15 BİN 351 KİLOGRAM ATIK TOPLANDI

Yürüttüğü “Atık Yönetimi ve İklim” konulu öğrenci eğitim programını büyük ölçüde tamamlayan Konyaaltı Belediyesi, kamu çalışanlarına yönelik eğitim çalışması başlattı. Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi’nde görevli temizlik personeline yönelik “Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm” konulu eğitim semineri düzenledi.

banner111
“Atık Yönetimi ve İklim” programı hakkında bilgi veren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yürütülen proje kapsamında kamu çalışanlarının atık yönetimi, atıkların kaynağında azaltılması, ayrı toplanması ve geri dönüştürülmesi; ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar, atık piller, atık elektrikli ve elektronik eşyalar ile evlerdeki tehlikeli atıklar konusunda bilgilendirildiklerini kaydetti.

Konyaaltı Belediyesi olarak 2015 yılında 15 bin 351 kilogram ambalaj atığı topladıklarını dile getiren Başkan Böcek, bunun yanında işletme ve hanelerden 22 bin 229 kilogram atık yağı, 1 ton 840 kilogram da elektronik atık eşya toplandıklarını bildirdi. Sadece bir ton kağıt ile 16 ağacın kurtarılacağına dikkat çeken Başkan Muhittin Böcek, düzenledikleri eğitim seminerleriyle bu bilinci her yaştan insana aşılamak istediklerini söyledi.






Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2016, 14:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83