30 yıllık su sorunu tarih oluyor

Karalar, Ilıca, Yeniköy ve Kızılgüney mahallerinin 30 yıllık içme suyu sorununu çözüme kavuşturacak olan Karasu İçme Suyu Hattının temeli düzenlenen törenle atıldı. Karalar mahallesinde düzenlenen temel atma törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Asat Genel Müdürü Faruk Karaçay, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

30 yıllık su sorunu tarih oluyor
Törenin açılış konuşmasını Karalar Muhtarının Hasan Yüksel, hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Türel ve ekibine teşekkür etti. Yüksel, mahallede faaliyet gösteren bir taş ocağından ise şikayetçi olarak ocağın kaldırılmasını istedi.

Yüksel'in ardından kürsüye çıkan Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, Karalar, Ilıca, Yeniköy ve Kızılgüney mahallelerinin 30 yıllık sorunun bugün çözüme kavuşturulmasının sevincini yaşadıklarını belirtti. AK Parti kadroları olarak her kademedeki yetkililerin derslerine iyi çalıştığını ve bunu da hizmetleriyle gösterdiğini belirten Başkan Çelik, "Bizler göreve geldiğimizde hizmet alamıyoruz diye yakınanlar şimdi daha fazla hizmet almak için yarışıyorlar. Bu benim hoşuma gidiyor. Göreve geldiğimiz 3 yıl içinde yaptıklarımız Gazipaşa'mızda batı girişinden başlıyor, doğu girişine kadar kendini hissettiriyor. Ben Türkiye'de bir hizmet sorunu olduğunu düşünmüyorum. Biz birlik olursak yapamayacağımız bir şey yoktur. Yeter ki bir olalım" diye konuştu.

14 milyon liralık yatırım

Başkan Çelik''in ardından davetlilere seslenen Başkan Türel ise Gazipaşa'ya her geldiğinde rahmetin simgesi yağmurla ilçeye geldiğini, gelişinin yine yağmurlu bir güne rastlamasının bereketin bir göstergesi olduğunu söyledi. Kaş yaylasından Göksu nehrine akan Karasu'yu 44 kilometre isale hattı ile bölge getirerek Karalar, Ilıca, Yeniköy ve Kızılgüney mahallelerinin 30 yıllık hayalini gerçekleştirdiklerini belirten Türel, "Antalya'da birçok köyümüzün mahallemizin içme suyu problemini çözme fırsatımız oldu. Akseki'de içme suyu problemi konuşulurdu. Seçimden sonra 5.5 ayda bu sorunu çözdük. Buranın bir köyü vardı Susuz Şahap. Buraya da su götürdük. Muhtar teşekkür etti plaket getirdi. Ne yapalım muhtar buranın ismini artık değiştirelim dedik. Susuz Şahap'ı sulu şahap yapsak biraz sulu kaçar, bir çözüm bulalım dedik. Susuz Şahap'ın susuz bölümü tarihte kaldı. Buranın da Karasu ismini değiştirelim. Aksu mu diyelim? Aksu var gerçi bir isim bulalım. 14 milyon liralık bir yatırım içme suyu projemiz. Artık evlerimizin musluklarından ak su akacak. Buradaki vatandaşlarımızın abdest alacak dahi suyu bulamadıkları zamanları biliyorum" dedi.
Büyükşehir Yasası ile birlikte yapılan hizmetleri anlatan Başkan Türel, "2014 seçimlerinden önce kırsalda 539 köyümüz vardı. Bu 539 köye toplamda yapılan yatırım miktarı içme suyu, asfalt, altayapı ne diyorsanız, 10 milyon TL idi. Şimdi sadece Karasu içme suyu projesinde 14 milyon kaynak harcayabilir hale geldik. Nereden nereye. Bütün köylere 10 milyonken büyükşehir belediyesi olarak yaptığımız yol yatırımı sadece 150 trilyona yaklaştı. Eksiden hepsi 10 milyondu. Bu hizmetler 30-40-50 yıl bekliyordu" şeklinde konuştu.

"Büyükşehir yasasını çıkarmak istemeyenler şimdi nerede"

Büyükşehir Yasasını çıkmak istediklerinde "Hayır" diyenlerin bu yasaya da "Hayır" dediğini hatırlatan Türel, "Karalar muhtarımı severim, milletvekilliği dönemimden buyana muhtarlarımla çok iyi ilişkiler içindeyiz. Bazı eksiklerini söyledi. Çok şükür temel sorunları çözebilir hale geldik. Biz buralardaki bu sorunları çözmek için büyükşehir yasasını çıkartalım dediğimizde o zaman büyükşehire aday olan arkadaş 'Antalya'dan Gazipaşa'ya hizmet mi gider' dedi. Biz de demiştik ki 'bal gibi gider.'Çalışırsan en güzeli gider. Biz bu hizmetleri yapalım dediğimizde hayır diyorlar. Her şey Evet'le başlar. Bunlar ise hayır diyor. Hizmet geliyor muymuş? Köy konağını da yapacağız. Mülkiyet problemi var onu çözünce onu da yapacağız. Muhtarımın talepleri içerisinde ocak meselesi var. Bir bakanlığa ocakla ilgili olumsuz görüşümüzü bildirdik. Köylünün rahatsız olduğu konunun bir arkasında durmayız. Takdir artık bakanlığımızı. Ruhsat makamı biz olmadığımız için karar bakanlığın. Bütün Gazipaşa'nın sorunlarını çözmek için seferber olduk. Vesayet rejiminde buralara bakan olmadığı için buraların sorunlarına kimse bakmadı. Büyükşehir yasasına hayır diyenler nerede. Keşke burada olsalar da bu hizmetleri görseler. Geçmişte Antalya'da yapılacak kavşaklara da hayır dediler. Biz Allah'ın izni ve sizlerin duasıyla bu engelleri aştık. Bu sorunlar büyükşehir yasası çıkmamış olsaydı, biz göreve gelmemiş olsaydık açık konuşayım buraya hala su gelmezdi. Denedik geçmişte böyle oldu.

Referandum süreciyle ilgili de görüşlerini belirten Türel şunları söyledi:
"Türkiye en güçlü olduğu döneme doğru gidiyor. 1960'lardan buyana Türkiye'nin iplerini elinde tutanlar buna devam etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Biz hükümet yönetim sistemi ile ilgili bir oylama yapıyoruz Almanya'sı Hollanda'sı oradan hayır diyor. Sizene ya benim vatandaşım evet de der hayır da der. Siz kim oluyorsunuz. Siz hangi cüretle benim vatandaşımın kararına el uzatıyorsunuz. Çekin elinizi. Gazipaşa'nın Antalya'nın Türkiye'nin üzerinden çekin elinizi. Batıda Almanya'sı Hollanda'sı doğuda Kandil'i PKK'sı hayır diyor. Niye güçlü bir Türkiye'yi kimse istemiyor. Terörle güçlü mücadeleyi kimse istemiyor. Biliyorlar ki Türkiye daha da güçlenecek. Antalya büyükşehirde istikrar bozuldu. Taraflı tarafsız herkes söylüyor. Antalya 5 senede 15 sene geri gitti diyor. Ben buradan bir kez daha paylaşmak istiyorum o zaman milletvekiliydim. Sizinde Antalya'ya geldiğinizde kullandığımız alt geçitlerin projesini hazırladık, ihalesini yaptık, yer teslimini yaptık. Yapımına başlanacak o zamanın hayırcı belediye başkanı ben izin vermem dedi. Neymiş sebebi üst geçitten araba geçerken 3. Katta içen vatandaş rahatsız olurmuş. Sebebi buydu. Antalya senelerce bekledi. Biz geldik ulaşım koordinasyon merkezi kararlarını aldık hemen işle başladık. Neden işbirliği beraberlik. Herşey evetle başlıyor. Antalya'da istikrar bozulduğunda kavşaklar için stadyum için büyük projeler için 5 sene bekledi. Antalya hızla yükselirken biri asansörün orta katında stop düğmesine bastı."

"Çift başlılığın zararını yıllardır çekiyoruz"

Tek başına iktidar, tek adam, diktatör söylemlerine. itibar edilmemesi gerektiğini söyleyen Türel çift başlılığın zararlarını yıllardır çektiklerini hatırlattı..Türel," Özal Cumhurbaşkanı, Demirel Başbakan. Demirel birgün bile Özal'a cumhurbaşkanı demedi. Çankaya'daki O Zat dedi. Devran döndü Çankaya'ya Demirel çıktı. Kızım dediği Tansu Çiller'i 'az kalsın balkondan atacaktım' dedi. Daha sonra Ahmet Necdet Sezer geldi. Bir Milli Güvenlik Kurulu toplantısında Sezer Ecevit'in başına anayasa kitapçığını fırlattı, devlet battı. Bugün için sorun yok. Biz devlet için bu sistemi istiyoruz. Allah uzun ömür versin Recep Tayyip Erdoğan olduğu sürece bir sorun yok. Ama kendisi de herkes gibi fani. Yardın güçlü ülke olmanın ancak bu hükümet sistemleriyle olduğunu biz görüyoruz, biliyoruz. Büyükşehir Yasası da böyle. Biz bu kanunu çıkarırken ülke bölünüyor dediler. Bölündü mü ülke. Attığımız her adım ülke refahı için." diye konuştu.

"Cumhurbaşkanı bugünkü sistemde yargılanamıyor"

Tek adam denildiğini ancak bugünkü sistemde cumhurbaşkanının yargılanamadığını kaydeden Türel şöyle devam etti: " Yargılandığı tek suç vatan hainliği suçu. O da meclisin 4'te üçünün onayı gerekiyor. Peki herhangi bir yasada vatan hainliği suçunun tanımı belli mi hayır. Katilin suç tanımı belli, yolsuzluk tarifi yapanın tarifi belli trafikte kırmızıda geçenin suç tarifi belli ama vatan hainliğinin suç tarifi belli değil. O yüzden fiilen uygulanan bir yasa değil. Hiçbir cumhurbaşkanı da bugüne kadar yargılanmamış. Peki şimdikinde ne oluyor. Meclisteki 4'te 3, 3'te ikiye düşüyor. Daha az oy oranıyla cumhurbaşkanını yargılayabiliyorsun. Üstelik her suçtan yargılayabiliyorsun. Cumhurbaşkanı kırmızı ışıkta bile geçse meclis onay verirse yargıda hesabını verecek. Hangi diktatör kendi yargılanmasını kolaylaştırır. Hangi diktatörü millet seçmiş. Bu millete güveneceksiniz. Bu millet ne eylerse güzel eyler. Ama bazılarının bir felsefi problemi var. Kurulduklarından beri böyle. Ya millet yanlış yaparsa. Ya millet yanlış yaparsa dediğinde demokrasiden uzaklaşıyorsun. Milletin iplerini geriden kontrol etme noktasına geliyorsun. Millet yanlış yapmaz, yanlış yaparsa da düzeltir. Millet yanlış yapmaz. Yanlış yapan seçilen adamda olabilir, zamanı gelince de pasaportunu eline verir gönderir. Antalya'da bunu yaptı millet. Milletin seçtiği başımız üzerinedir. Size ne oluyor Almanya'sı, Hollanda'sı, batısı. Benim milletim özgür iradesiyle sandığa gider gereğini yapar. 16 Nisan da çok önemli bir imtihan vereceğiz. Neticesi ne olursa olsun kabul edeceğiz. Neticesinin sonuçlarını sizlere anlatmak da bizlerin görevi. Bizlerin herkesin görüşüne saygımız var. Hayır diyen vatandaşlarımıza da saygımız var. Ama batıya bakıyorum Türkiye'nin büyümesini istemeyenler gazetelerinde hayır manşetleri atıyor. Kandil'de PKK'lılar hayır diye bağırıyor. Bizler hayır diyen teröristtir diyemeyiz ama kimlerin hayır dediğini anlatacağız. Benim ülkücü milliyetçi kardeşlerim nasıl olurda terör örgütü ile aynı safta yer alır. Bunları anlatacağız.

Hizmetleri itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar

Antalya'da Menderes Türel ne yaparsa küçültmeye çalışıldığını, kavşaklar bittikten sonra kavşaklara 'hayır' diyenlerin yol kenarına Karayolları ekiplerine teşekkür pankartlar asmaya başladıklarını söyleyen Türel sözlerini şöyle tamamladı: " Karayollarına teşekkür ederiz yazıları yazıyorlar. Hoşuma da gidiyor. Akılları sıra karayolları yapıyor, menderes yapmıyor. Antalya'ya kim çivi çakarsa başımın tacıdır. Onları bu noktaya getirmişsek ne mutlu bize. Karayollarına hayır diyenler sayemizde şimdi karayollarına teşekkür ediyor. Bizim gayretimizi itibarsızlaştırıyorlar. Neden menderes gelmeyinceye kadar neden yapılmadı peki bu hizmetler. Çünkü parası pulu hazır olmasına rağmen yaptırmadılar. Bunun cevabını veremiyorlar. Eşek anılır semeriyle, insan anılır eseriyle. Biz inşallah eserlerimizle anılacağız. Güçlü Türkiye, güçlü Antalya, güçlü Gazipaşa, için, hedef 2023, dünyanın en büyük 10. Ekonomisi, Avrupa'nın en büyük 3. Ülkesi olmak için kararımız evet. Mesele memleketse cevabımız evet."

30 yıllık içme suyu sorununu çözüme kavuşturacak olan Karasu İçme Suyu Hattının temeli düzenlenen törenle atıldı. Tören sonunda ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay ve Büyükşehir Belediye Başkanına hizmet alan dört mahalle muhtarı tarafından teşekkür plaketi verildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2017, 14:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83