ALKÜ'de Fen ve Matematik sokağı etkinliği düzenlendi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim Fakültesi, ortaokul öğrencilerine yönelik Fen ve Matematik Sokağı etkinliği düzenledi.

ALKÜ'de Fen ve Matematik sokağı etkinliği düzenlendi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim Fakültesi, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü, Fen Bilgisi ve İlköğretim Matematik Öğretmenliği Anabilim Dalı 3. Sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Dersi kapsamında Fen ve Matematik Sokağı etkinliğini Kestel Yerleşkesi’nde gerçekleştirdi. Etkinlik ortaokul öğrencilerinin bilime ve bilim insanlarına yönelik farkındalıklarını artırmak, üniversite ortamını tanımalarını, bilim insanları ile iletişim kurmalarını sağlamak, fen ve matematik konularına yönelik ilgilerini çekmek ve ilgi çekici projelerle bu dersleri sevdirmeyi amaçlamaktadır. ALKÜ Eğitim Fakültesi’nde düzenlenen etkinlikte, ortaokul öğrencilerine fen ve matematik konularında toplam 40 adet proje ve eğitsel oyun tanıtıldı.

Danışmanlıklarını Doç. Dr. Nilgün Tatar, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Yenilmez Türkoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Tuba Demirci ve Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Uygun’un yürüttükleri derste, öğretmen adayları ortaokul öğrencilerine fen ve matematik konularını tanıtmaya yönelik ilgi çekici deneyler, modeller, posterler, eğitsel oyunlar, yarışmalar hazırladı. Etkinlik kapsamında, Alanya’da 15 devlet ve özel okuldan yaklaşık 500 ortaokul öğrencisi Fen ve Matematik Sokağı etkinliğine katılım gösterdi. Öğretmen adayları öğrencilere ilginç fen deneyleri yaparak, eğlendirici matematik ve fen oyunları oynatarak, şaşırtıcı sorularla yarışmalar düzenleyerek iki saat boyunca eğlenceli dakikalar geçirmeleri sağlandı. Etkinlik kapsamında ortaokul öğrencileri Eğitim Fakültesi’ndeki Biyoloji, Fizik, Kimya ve Fen Bilgisi Laboratuvarlarını, etkinlik salonlarını, amfi ve derslikleri gezerek, öğretim üyeleri ile tanışma fırsatı yakaladılar.

Etkinlikle ilgili kısa bir değerlendirme yapan Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilgün Tatar, “Etkinlik sayesinde hem öğretmen adayları hem de ortaokul öğrencileri farklı bir deneyim yaşama fırsatı buldular. Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi’nin amacına uygun olarak toplum ve üniversite öğrencileri arasında bağ kurularak öğretmen adaylarının iletişim kurma, öz güven, sorumluluk alma, araştırma yapma becerilerine katkı sağlanmıştır. Aynı zamanda ortaokul öğrencileri üniversite ortamı ve bilim insanları ile tanışarak fen ve matematiğe yönelik ilgileri arttırılmıştır” şeklinde konuştu.









Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2019, 12:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83