"Antalya'nın 200 bine yakın kongre için koltuk kapasitesi var"

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, şehrin, kongre için 200 bine yakın koltuk kapasitesi olduğunu söyledi.

"Antalya'nın 200 bine yakın kongre için koltuk kapasitesi var"
Antalya Kongre Bürosu’nun her yıl yayınladığı Antalya kongre turizmini yurt dışı kongre fuarlarında tanıtacak olan "Meeting & Incentive Guide 2018" kataloğunun tanıtımı gerçekleştirildi.
Antalya Kongre Bürosu’nun her yıl yayınladığı Antalya kongre turizmini yurt dışı kongre fuarlarında tanıtacak olan "Meeting & Incentive Guide 2018" kataloğunun tanıtım toplantısına, Vali Münir Karaloğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel ve bazı turizmciler katıldı.

Üye azlığından yakındı

Toplantıda konuşan Vali Münir Karaloğlu, Antalya’nın turizmi bilen bir turizm şehri olduğunun altını çizdi.

Antalya’da turizmi deniz, kum ve güneşe mahkum etmenin yanlış olduğunu belirten Vali Karaloğlu, “Antalya’nın sağlık, spor eğitim, kongre, doğa, kültür, kırsal hangisi sayarsanız sayın kış turizmi orada iddialı olabilecek potansiyele sahiptir. Antalya’da geçmiş yıllarda kongre ile ilgilide büro ihtiyacından yola çıkılarak büro oluşturulmuştur. Yapılan çalışmaların hafife alınmaması gerekir. Büro 31 üye ile falan olmaz. 404 beş yıldızlı tatil köy olan bir şehirde kurulmuş kongre bürosunun 31 üyesi varsa bunu oturup düşünmemiz lazım. İnanıyorum turizmci dostların bu problemi çözer. Bunu mutlaka çözmemiz gerekir” diye konuştu.

"200 bine yakın kongre için koltuk"

Antalya’da turizm sezonunun uzatılmasından bahsedildiğini aktaran Vali Karaloğlu, “Kongreler haziranda, eylülde olmuyor. Kongre tarihi sonbaharın sonundan başlar, ilkbaharın ilk çeyreğinde biter. Yaz sezonunda kongre yok. Sezonu uzatmak için elimizde en güçlü enstrümanlardan biri kongredir. Elimizde 200 bine yakın koltuk kapasitemiz var. Yüzlerce salonumuz var. Elimizde Avrupa’nın en büyük EXPO’daki 5 bin kişilik salonumuz var. Belediyelerimizin salonları var. Tamamını birleştirdiğimizde Antalya’nın çok güçlü kongre potansiyeli, var. Antalya’nın tecrübesi de var. G20’yi EXPO’yu başarıyla yaptık. ‘Kongre böyle olur’ dedirtecek bir şehirden bahsediyoruz. Mutlaka tanıtım yapmak, materyal oluşturmak gerekiyor. Olması gereken tesislerin bir kısmı burada yok. O üyelikleri tamamlayarak daha doyurucu katalogla seneye piyasaya çıkarız diye bekliyorum.”

"2020 kongreleri için çalışıyoruz"

Kongre turizmi kapsamında uluslararası kongreleri almanın kolay olmadığından yakınan Vali Karaloğlu, “Kongre turizminde 3 sene sonrasının çalışmasını yapıyorsun. Geleceğin çalışmasını yapıyoruz, şuan 2020’ de alabileceğimiz kongreler için mücadele veriyoruz. Zor bir alan çalışılması gereken bir alan” dedi.

"Antalya 2018'de rekor kıracak"

2017’de turizmde yaraların sarıldığı bir yıl olduğunu kaydeden Vali Münir Karaloğlu, “Rakamlarımız 10 milyonu geçti. Ama daha fazla olmalı. 2018 yılında 13-14 milyon bandında bitireceğiz. Tüm zamanların rekoru gelecek Antalya için. Bu çalışmalarda bunu desteklemiş olacak” ifadelerine yer verdi.

Perge’de kazı ve restorasyon çalışmalarının devam ettiğini bildiren Vali Karaloğlu, stadyum ve tiyatro alanının gelecek dönemde etkin olarak faaliyetlerde kullanılacağını açıkladı.

Ege: "Kongre sayısında düşüş"

Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege ise Antalya Kongre Bürosu’nun vakıf bünyesinde 31 üyesi ile faaliyetlerine devam ettiğini belirtti.
Kataloğun kapağında Antalya’ya yakın bir destinasyon olan ve fazla değerlendirilemeyen Perge’yi tercih ettiklerini işaret eden Ege, “ 2014 yılı bizim için verimli geçti. 211 ulusal kongre sayısında, 2016’da 117’ ye düşmüşüz. 69 ulusal, 48 uluslararası. Yüzde 60’lık bir düşüş söz konusudur. Bu şehirde aslına bakarsanız potansiyel var. Kentte de belediyelerin yapmış olduğu salonlar var. Amacımız Antalya’nın tanıtımına daha fazla katkı yapmaktır” dedi. 

Budak: "Tanıtıma vurgu yaptı"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, güzel bir katalog çalışması olduğunu belirterek, geçmişte Antalya’da kongre konusunun çok yeni olmadığını eskiye dayandığını aktardı.

Antalya’da kongre koltuk sayısının 120 binden 200 bine yükseldiğini dile getiren Budak, “Antalya için büyük bir kazanım. Deniz, kum, güneş turizminin dışında Antalya’da kongrede de çok iddialı. 2011 yılından sonra Antalya’da kongre turizmi gelişmeye başladı. Geçtiğimiz yıllarda büyük sıkıntılar yaşadık. Hain darbe girişimi oldu. Ama bu yıl turizmde 10 milyon seviyesini yakaladık. Bu tabi ki tek taraflı olmamalı. Sağlık, spor, doğa, kültürel alanla birlikte olmalıdır. Bunun için de tanıtım gerekiyor. Küçük kaynaklarla bu kataloglar ortaya çıkıyor. Otelcilere bir şey düşüyor. Kongre salonları olan oteller buraya üye olsun. Tanıtım bütçemizin arttırılması gerekiyor. Biz en çok kalitemizle övünüyoruz. Tanıtım, sektörün tüm mensuplarının bu konuda daha fazla gayretleri olması gerekir” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2017, 16:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83