AÜ’lü gençler ‘Kültürlerarası Yemek’te buluştu

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi koordinatörlüğünde Mevlana Değişim Programı ve Erasmus+ Programı ile dünyanın çeşitli coğrafyalarından gelen öğrenciler ‘Kültürlerarası Yemek’ etkinliği ile biraraya geldi.

AÜ’lü gençler ‘Kültürlerarası Yemek’te buluştu

Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Restaurant’ta gerçekleştirilen etkinlikte; Almanya, Brezilya, Fas, Güney Kore, Kazakistan, Kırgızistan, Litvanya, Polonya Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovakya ve Ukrayna’dan gelen öğrenciler kendi ülkelerinin mutfaklarından çeşitli lezzetler hazırlayıp sundular. Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Binnur Genç İlter, Genel Sekreter Yardımcıları Güler Çiğdem ve Emre Çalışkan, Erasmus+ ve Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Nurgül Büyükkalay ve Uluslararası İlişkiler Ofisi personelinin yanı sıra etkinliğe katılan Erasmus+ ve Mevlana Bölüm Program Koordinatörleri, uluslararası öğrencilerin hazırladıkları yemeklerin tadına bakarak geldikleri ülkelerin yemek kültürleri hakkında bilgi edindi.

banner111

Doç. Dr. Binnur Genç İlter’in açılış konuşmasını yaptığı “Kültürlerarası Yemek”te, Akdeniz Üniversitesi’nin yurt dışından gelen değişim programı öğrencileri için Uluslararası İlişkiler Ofisi koordinatörlüğünde her yıl bu tür etkinlikler düzenlendiğini ve bu etkinlikler sayesinde öğrenciler arasında kültürlerarası iletişimin geliştirildiğini, farklı kültürlerin bir araya gelerek uluslararasılaşmaya katkı sağlandığını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2018, 15:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83