Batı Akdeniz Yöresel ürünleriyle YÖREX’te

Batı Akdeniz, 24 Ekim’de başlayacak Yöresel Ürünler Fuarı’nda ürünlerini ziyaretçiyle buluşturacak.

Batı Akdeniz Yöresel ürünleriyle YÖREX’te
 Döşemealtı halısından nara, Kumluca domatesinden Burdur ceviz ezmesine, Alanya muzundan Manavgat susamına, haşhaştan Alaca dokumaya Kumluca ernez balından İbradı pekmezine kadar çok sayıda yöresel ürün ANFAŞ Fuar Merkezi’nde olacak. 
Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde TOBB’un desteğiyle bu yıl 9’uncusu düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’te yöresel ürün şöleni yaşanacak. Batı Akdeniz’in binlerce yıllık yöresel ürün birikimini YÖREX’te sergileyeceğini kaydeden Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Antalya standında coğrafi işaretli tavşan yüreği zeytinden coğrafi işaretli Korkuteli Karyağdı armuduna kadar çok sayıda ürünün ziyaretçiyle buluşacağını bildirdi. Stantta Antalya piyazının yanı sıra turunç ve bergamut reçeli, portakal suyunun ikram edileceğini söyleyen Çandır, “7 bin metrekare alanda Anadolu turu atmak isteyenleri YÖREX’e bekliyoruz. Özellikle çocuklarımız YÖREX’i görmeli” dedi. 
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, YÖREX’in fuarın ötesinde bir organizasyon olduğunu belirterek, Anadolu’nun 12 bin yıllık geçmişinin buluşma noktası haline geldiğini söyledi. ATSO’nun coğrafi işaret tescili aldığı Antalya Piyazının YÖREX’te ikram edileceğini belirten Çetin, yerel değerlere sahip çıkmanın önemini vurguladı. YÖREX’in yöresel ürünlerin ekonomiye kazandırılmasında büyük destek sağladığını vurgulayan Çetin, “YÖREX’e büyük emek harcayan Ali Çandır ve ekibine, katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Herkesi bu şölene davet ediyorum” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2018, 12:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83