Belediyeden FETÖ açıklaması

Belediye Başkanı Ümit Uysal ve belediye ile ilgili dayanaktan yoksun, çirkin saldırılarda bulunulduğu gerekçesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Belediyeden FETÖ açıklaması
Belediye tarafından yapılan açıklamada Muratpaşa Belediyesinin, tüm hesap, iş ve işlemlerinin, Sayıştay ve İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca denetlenen, denetim raporları kamuoyu ile paylaşılan şeffaf bir belediye olduğu kaydedildi. FETÖ terör örgütüyle bağlantısı olduğu iddiasıyla tutuklan bir kişi üzerinden Muratpaşa Belediyesi ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a dayanaktan yoksun, çirkin saldırılarda bulunulmasının hayretle takip edildiği ifade edilen açıklamada konu hakkında defalarca açıklama yapılmış olmasına rağmen oyunda yeni bir perde açıldığı ve iletişim adresi İzmir olarak gösterilen internet haber sitesinde ‘gazeteci’ olduğunu belirten bir kişi tarafından, mesnetsiz iddialar bir araya getirilerek Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu bilgisi paylaşıldı.

Açıkalamada, iddia sahibinin başkan Ümit Uysal'ın doğrudan kişiliğini hedef alarak, ülkenin başına musallat olan FETÖ terör örgütüyle aslı astarı olmayan şekilde ilişkilendirmeye, algı oluşturmaya, toplum gözünde küçük düşürmeye yönelik hareket etttiği kaydedildi. Sayıştay denetiminden geçmiş yasal bir hizmet satın almanın suçmuş gibi gösterilmeye, Antalya Ticaret İl Müdürlüğü tarafından ticaret siciline tescil edilmiş yasal bir şirket bağışı şaibeli bir sunulmaya çalışıldığı belirtilen açıklama şöyle devam etti: " Antalya’da ve Türkiye’de yüzlerce belediyeye ve resmi kurumlara danışmanlık hizmeti vermiş olan FETÖ şüphelisi şahsın, 2015 yılında, yani tutuklanmasından 1 yıl önce belediyemiz ile her türlü ilişkisi sonlanmıştır. Kaldı ki, binlerce satın alma işlemi yapan belediyelerin mal ve hizmet satın aldıkları kişi ve kurumların dil, din, ırk, siyasi eğilim gibi özelliklerini bilmeleri mümkün değildir. Muratpaşa Belediyesi, adı geçen şahısla geçmişte çalışan yüzlerce belediye, üniversite, diğer kamu kurum ve kuruluşları arasında içinde en dar kapsamlı ve en kısa süreli çalışan belediyedir” denildi.

Muratpaşa Belediyesinin yüzlerce kurum arasından cımbızlanarak, hedef haline getirilmesini art niyet olarak nitelendirilen açıklamada " Dayanaktan yoksun asılsız iddialarla suç duyurusunda bulunan kişi, Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan ‘ivedilik ve gizlilik’ talebinde bulunmuş ise de, sahibi olduğu internet sitesinden konuyu habermiş gibi yayarak asıl amacının hukuki olmadığını, siyasi saikle hareket ettiğini ortaya koyduğu . Tüm bu açıklananlar ışığında, söz konusu kişiyle ilgili olarak Uysal’ın kişilik haklarına ağır saldırıda bulunduğu, adil yargılanmayı etkileme ve yargı görevini yapanları etkilemeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğunu kamuoyuna saygıyla bildiririz."denildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2017, 18:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83