Çekirdeksiz nar meşhur oldu

Gazipaşa Narı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde. Bir ton Gazipaşa Narı Meclis’e teslim edilerek, Milletvekillerine ve Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen ziyaretçilere ikram edildi.

Çekirdeksiz nar meşhur oldu

 Gazipaşa Kaymakamlığı,  Belediyesi ve ziraat odası işbirliğiyle yapılan organizasyon ile hem Gazipaşa’da yetişen çekirdeksiz tatlı narın tanıtımını yapıldı hem de Milletvekillerine Gazipaşa anlatıldı.   Ak Parti Antalya Milletvekilleri Gazipaşa heyetini TBMM’ndeki bu organizasyon için kutladılar ve tanıtım çalışmasına destek oldular.

banner111
GAZİPAŞA NARI TALEP GÖRÜYOR
Gazipaşa'da çekirdeksiz nar üretiminin özellikle, son yıllarda Türkiye’nin her yerine gönderildiğini ve çok talep gördüğünü ifade eden Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik şu bilgileri verdi:  ‘’Çekirdeksiz nar,  Gazipaşa’mızda 600 ile bin metre yükseklikte çok iyi kalitede yetişiyor. Çekirdeklerinin yumuşak olması ve ağızda erimesi nedeniyle çekirdeksiz nar adını alan bu tür sevilen ve tercih edilen bir nar türü.   ‘Gazipaşa çekirdeksiz narı’  tescili yapılmış bir ürünümüz.  Bugün Kaymakamımız Kadir Ekinci, İlçe Başkanımız ve Ziraat odası başkanımız ile Ankara’da meclisimizde çekirdeksiz narımızın ve ilçemizin tanıtımını yaptık.’’

ANTALYA YÖRESEL ÜRÜNLER AÇISINDAN DA ÇOK ZENGİN
Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Gazipaşa’nın bugün TBMM’nde bir kere daha kendini güzellikleriyle ve tadıyla anlatma fırsatı bulduğunu ifade etti.  Atay Uslu açıklamasında şunları söyledi: ‘’Hem çekirdeksiz narı hem de Gazipaşa’yı tanıtma amaçlı bu organizasyonu planlayan İlçe Kaymakamımızı, Belediye Başkanımızı, Ziraat Odası Başkanımızı, İlçe Başkanımızı kutluyorum.   Gazipaşa’mız tarımda da, turizmde de büyüyen, gelişen bir ilçemiz.  Gazipaşa İlçemizin tarımsal gelirine,   muz,  çilek,  dikenli salatalık yanında çekirdeksiz nar üretimi de önemli bir katma değer sağlıyor. Özellikle Muz ve Çekirdeksiz Nar Gazipaşa markası olmuş durumda.  Antalya’mız coğrafi işaret almış, tescillenmiş ve tescili bekleyen ürün yelpazesi açısından önemli bir zenginliğe sahip.  Bu vesile ile Antalya’da 26-30 Ekim tarihleri arasında bu yıl 7.  kez düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarının (YÖREX) çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum.  Bu fuarla Türkiye’nin ve Antalya’nın yöresel ürünleri hem ticari hem de kültürel açıdan markalaşıyor ve değer kazanıyor.’’

Milletvekilleri ve TBMM’nde bulunan ziyaretçiler, ikram edilen Gazipaşa’nın çekirdeksiz narının tadını çok beğendiklerini ifade ederek teşekkür ettiler.  Ayrıca Gazipaşa’nın doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerini anlatan broşür de TBMM’nde dağıtıldı. 

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2016, 11:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83