DEMOKRASİ AŞIKLARI MEYDANLARA SIĞMIYOR

Antalya demokrasi nöbetinin 17’nci gününde de meydanlara sığmadı.

DEMOKRASİ AŞIKLARI MEYDANLARA SIĞMIYOR

 Binlerce vatandaş ellerinde Türk Bayrakları ile demokrasiye sahip çıkarken, darbeyi KRASİ lanetledi. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, kamuyu ve toplumu FETÖ’cü terör örgütünden temizlemeye çalıştıklarını ifade ederek, “Ne diyorlar ‘cadı avı var’ diyorlar. Biz cadı avı değil, hainleri ve canileri avlıyoruz avlamaya da devam edeceğiz” dedi.

Antalya Cumhuriyet Meydanı, tarihi günler yaşamaya devam ediyor. Her yaştan ve siyasi görüşten onbinler, demokrasiye sahip çıkmak ve darbelere karşı tepkisini dile getirmek için sabaha kadar nöbet tutuyor. Demokrasi nöbetinin 17’nci gününde de Antalyalılar, ellerinde Türk Bayrakları, dillerinde Türkiye sloganları ile unutulmaz görüntüler oluşturdu. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Antalya AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler, demokrasi aşığı Antalyalıları yalnız bırakmadı. Protokol üyeleri ellerinde Türk Bayrakları ile vatandaşların coşkusuna ortak oldu. Meydanda kurulan ekrandan 15 Temmuz'dan bugüne kadarki süreç gösterildi. Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne ait polis helikopteri meydan üzerinde alçak uçuş yapıp sirenlerini çalarak, meydandaki kalabalığa destek verdi. Helikopterin gösterisi sırasında alkış tufanı koptu.

banner111
 
Antalyalılara seslenen Vali Münir Karaloğlu, 15 Temmuz Türk demokrasi devriminin bütün dünyayı Fransız Devrimi gibi etkileyeceğini ifade ederek, “Bu sizin sayenizde oldu. Bu elim olaydan sonra devletin kurumlarına, kılcal damarlarına kadar sızmış adeta toplumu adeta işgal etmiş bu FETÖ’cü terör çetesinden hem kamuyu hem de tolumu temizlemek zorundaydık bunu da yapıyoruz. Ne diyorlar ‘cadı avı var’ diyorlar. Biz cadı avı değil, hainleri ve canileri avlıyoruz avlamaya da devam edeceğiz” diye konuştu.
 
Vatandaşları selamlayan Ak Parti Milletvekili Atay Uslu da, 15 Temmuz gecesi Ankara’da bombalanan yerleri yerinde gördüğünü anlatarak, 50 şehidin verildiği Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı’na atılan bombanın etkisi çok yüksek 1 tonluk bomba olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Ağustos Pazar gününe kadar nöbete devam dediğini hatırlatan Uslu, “Pazara kadar değil mezara kadar demokrasi nöbetimiz sürecek” dedi.
 
Aksu Celal Sönmez İlkokulu öğrencisi 11 Yaşındaki Teslime Çağlar, sahnede okuduğu
İstiklal Marşı ile büyük alkış aldı. Antalya İl Müftülüğü’nde görev yapan imamların okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından demokrasi şehitleri için dualar edildi.
 

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2016, 12:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83