Engelli gencin hayali gerçek oldu

Antalya’nın Kumluca ilçesinde yaşayan engelli gencin hayali gerçek oldu.

Engelli gencin hayali gerçek oldu
Kumluca İlçe Emniyet Müdürü Cemil Doğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Sarıcasu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezini ziyaret etti. Merkezde eğitim gören 20 yaşındaki Serkan Yıldırım, Müdür Cemil Doğan’a kendi yaptığı yağlı boya tablosunu hediye etti. Tabloda Güneş sisteminin çizilmiş olduğunu gören Cemil Doğan, otistik olduğu öğrenilen Serkan Yıldırım’a böyle bir tabloyu neden etkilenerek yaptığını sordu. Serkan Yıldırım da Doğan’a güneş sistemini ve gezegenleri çok merak ettiğini, bu yüzden bu yönde kitaplar ve dergiler okuduğunu söyledi. Bunun üzerine Kumluca Toplum destekli Polis Büro Amirliği bir plan hazırladı. Serkan Yıldırım’ı özel araç ile alınarak Akdeniz Üniversitesi TÜBİTAK Ulusal Gözlem Evine götürüldü.

Teleskop ile uzayı izlettiler

TÜBİTAK Ulusal Gözlem Evine gelen Serkan Yıldırım’a Uzman Astronom Yücel Kılıç ve Astronom Sıla Eryılmaz Kılıç, TÜBİTAK Bahçesinde bulunan galaksi sitemini görüntüleyen teleskop ile uzayı izlettiler. Özellikle güneşin yapısını inceleyen Serkan Yıldırım’a uzmanlar daha sonra kapalı ortamda güneş sisteminin temsili maketleri ile nasıl işlediğini anlattı. Ay tutulmasının, güneş tutulmasının canlandırıldığı bölümü heyecanla izleyen Serkan Yıldırım, "Çok güzel bir geziydi, eğlendim. Heyecan duydum. Gökyüzü denizini incelemek benim çok hoşuma gitti" dedi.

Kumluca İlçe Emniyet Müdürü Cemil Doğan da "3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Serkan Yıldırım uzak ve gök cisimlerini içeren bir tablo hediye etti. Biraz şaşırdım. Merak edip sordum. Serkan bize uzay ile ilgili bilmediğimiz konuları anlattı. Çok etkilendim. Bir isteği olup olmadığını sordum. Gökyüzünü daha yakından inceleme imkanı bulursa çok memnun olacağını söyledi. Toplum Destekli Polis Büro Amirliğimiz bir çalışma yaptı. Bu çalışma sonucunda Serkan Yıldırım’ı Akdeniz Üniversitesi TÜBİTAK Ulusal Gözlem Evine götürüyoruz. Serkan’ı memnun edebilirsek ne mutlu bize" dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2018, 11:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83