EXPO alanı Acun Ilıcalı'ya mı verilecek?

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, EXPO 2016 Antalya alanının kesinlikle kapatılmayacağını söyledi. Bir gazetecinin, alanın Acun Ilıcalı'ya devredileceği şeklindeki söylentileri sorması üzerine Vali Karaloğlu "Bu alan nihai olarak kamu malıdır. Bir ihale süreci olacak biz Acun’a 'gel burayı sana verelim' diyecek halde değiliz. Şartnameye çıkacağız. Şartname durumu şeffaf ve açıktır. Şartnameyi yerine getiren olursa o doğrultuda ihaleyi alacaktır" şeklinde cevap verdi.

EXPO alanı Acun Ilıcalı'ya mı verilecek?

 Antalya Valisi Münir Karaloğlu, EXPO 2016 Antalya’da basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. EXPO Genel Sekreteri Fırat Işık'ın da hazır bulunduğu toplantıda EXPO 2016 Antalya’nın resmi olarak 30 Ekimde sona erdiğini dile getiren Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "EXPO’ya kilit vurmadık. 29-30 Ekim tarihinde gelenlere nasıl hizmet veriyorsa bundan sonra da hizmet etmeye devam edecek. Bunun altını çizerek bir kez daha tüm Türkiye’ye ve Antalya’ya söylüyorum" dedi.

banner111
"4 milyon 700 bin ziyaretçiye ulaştık"

EXPO 2016 Antalya’nın Türkiye için bir ilk olduğunu belirten Vali Karaloğlu, hedeflerinin 8 milyon olduğunu ancak 4 milyon 700 bin kişiye ulaştıklarını ifade etti. Karaloğlu, "Türkiye’nin ilk EXPO’suydu. Türkiye EXPO’yu almak için çok çaba harcadı. Türkiye’nin ilk tecrübesiydi EXPO 2016. Antalya’da olması da bizi çok mutlu etti. İyisiyle kötüsüyle resmi olarak 30 Ekim'de tamamlandı. Hedefimiz 8 milyondu başlamadan önce. Bugün itibarıyla 4 milyon 700 bin oldu. Bu sayının 3’te 1 de çocuklardan oluştu. Bu rakam kenti ziyaret edenlere baktığımızda çok kötü değil" diye konuştu.

"EXPO 2016 alanı kıyamete kadar bu şehre hizmet etmeye devam edecek"

EXPO 2016 ile çok muhteşem bir alanın ortaya çıktığını dile getiren Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "Bu alan kıyamete kadar bu şehirde yaşayan halka hizmet etmeye devam edecek. Metropol şehirlere gidersiniz. Moskova’ya gidersiniz oralarda central parklar var içinde etkinliklerin yapıldığı, Antalya EXPO’da çok yeni ağaçlar var. Bu ağaçlar 5 yıl sonra büyüyecekler ve bu alanın çok muhteşem alana dönüştüğünü Antalyalılar ve Türkiye olarak göreceğiz. Bu alanı çok iyi değerlendirmemiz lazım. Alanın içinde 5 bin kişilik bir kongre merkezi var, bilim merkezimiz, tarım müzemiz var, ülkelerin bahçeleri var onlar devam edecek. Çocuklar ile ilgili sergi alanları var. Burası Antalya’nın bundan sonra da önemli merkezi olmaya devam edecek" şeklinde konuştu.

"EXPO’da 150 konser verildi"

EXPO 2016 Antalya’nın 191 gün sürdüğünü ifade eden Vali Münir Karaloğlu, alanda çok sayıda etkinliğin yapıldığını hatırlattı. Vali Karaloğlu, "Çocuklara, büyüklere, her yaş kesimden kişiye çok sayıda etkinlik yapıldı 6 ay süre içerisinde. EXPO 2016 Antalya’da 150 konser oldu. Tekrar ediyorum burası kapatılmadı açık ve kesinlikle kapatılmayacak" dedi.

"Alanı ya özel, ya kamu ya da karma olarak değerlendireceğiz"

EXPO 2016 Antalya Ajansı’nın görevine 31 Aralık'a kadar devam edeceğini belirten Vali Münir Karaloğlu, "Arkadaşlarımız burada ve çalışmaya devam ediyor. 31 Aralık'tan, 30 Haziran'a kadar EXPO 2016 Antalya Ajans Sekreterliğin tasviyesi başlayacak. Sonrasıyla ilgili yasada şunu söylüyor. Expo bitip ajans tasviye edildikten sonra EXPO'nun Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına devredilmesi gerekiyor. Fakat Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının burayı yürütmesi mümkün değil. Zaten böyle bir fikri de yok. Son 2 yönetimdir alanın geleceğiyle ilgili tartışmalar yapıyoruz. Burayı Türk turizminin faydasına nasıl devam ettirebiliriz. Nihai karar daha belli değil. Elimizdeki enstrümanlar belli burayı ya özel ya da kamu olarak işleteceğiz. Ya da karma olarak sürdüreceğiz. Buranın en iyi şekilde değerlendirilmesi için doğru metodu bulmak lazım" diye konuştu.
Girişlerin ilk olarak 60 TL olarak belirlendiğini ancak şu an öğrenci 5 TL, normal girişin ise 10 TL olduğunu söyleyen Antalya Valisi Münir Karaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Girişler 60 TL olarak belirlenmişti. Şimdi yeni ücretler 5 TL öğrenci, 10 TL ise normal giriş olarak değişti. En kısa zamanda en iyi metodu bularak buranın geleceği olarak belirleyeceğiz. Önümüzde bir süreç var acele etmiyoruz. Olayın bir de siyasi tarafı var. Bir karar verilecek ve buranın geleceği şekillenecek."

"Biz Acun’a gel burayı sana verelim diyecek halde değiliz"

EXPO 2016 Antalya alanının TV yapımcısı ve sahibi Acun Ilıca’ya devredileceğiyle ilgili bir soruya Vali Münir Karaloğlu, "Acun Ilıcalı ile ilgili bilgim yok. Somut olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik ile görüşen var onları biliyorum ama isimler hakkında bilgim yok. Nihayi olarak kamu malıdır. Bir ihale süreci olacak biz Acun’a 'gel burayı sana verelim' diyecek halde değiliz. Şartnameye çıkacağız. Şartname durumu şeffaf ve açıktır. Şartnameyi yerine getiren olursa o doğrultuda ihaleyi alacaktır" dedi.

"EXPO bu şehrin markası ve bundan sonra da markası olacak"

EXPO’ya sadece EXPO olarak bakmamak gerektiğini dile getiren Antalya Valisi Münir Karaloğlu konuşmasını şöyle tamamladı:
"EXPO 2016 Antalya sayesinde bu kente çok sayıda yatırım yapıldı. EXPO’ya gelen tramvaylar, yollar, üst geçitler bu sayede erkenden bitirildi. Buraya sadece alan olarak bakmayalım. EXPO bu şehrin markası ve bundan sonra da markası olacak. Buraya kent olarak sahip çıkmamız lazım. Bu kent turizm kenti. Bu alan ne kadar doğru kullanılırsa bu kente kazanım sağlar. Burayı hep beraber kentin bir değeri olarak görüp sahip çıkmamız lazım. Buralar doğru bir şekilde yönetilmezse, alan çöküntü alana dönüşebilir. Çok önemli değer var elimizde. Hangi kentte tek bir parça var. Bu kadar büyük ve güzel dizayn edilmiş bir alanı kentin menfaatine kullanmak gerekiyor. EXPO bütün merkezleriyle açık. İnsanlarımıza hizmet etmeye devam ediyor."

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2016, 10:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83