EXPO alanına otel mi yapılacak?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Antalya'daki EXPO alanı ile ilgili açıklamalarda bulundu. EXPO alanının turizme katkı sağlamaya devam edeceğini belirten Çelik, EXPO alanındaki 'atıl' alana otel yapılabileceğini söyledi.

EXPO alanına otel mi yapılacak?
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na devredilen Antalya'daki EXPO alanının ne olacağı ile belirsizlik sürerken, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'ten konuya ilişkin açıklama geldi. EXPO alanının özelleştirilerek turizme katkı sunmaya devam edeceğini kaydeden Çelik, bunun için yeni ve ilginç fikirlere açık olduklarını belirtti.

SORUMLULUK BAKANLIKTA

EXPO alanının bakımı, güvenliği ve alanda yapılacak etkinliklere ilişkin sorumlulukların bundan sonra bakanlıkta olduğuna dikkat çeken Faruk Çelik, ''Ama bir taraftan da Özelleştirme Kurumu bünyesinde olduğu için müşteri durumuna göre her an özelleştirme kapsamında duracak. Son derece kıymetli bir alan. Bu alanın Antalya başta olmak üzere Türk turizmine hizmeti noktasında elimizden gayreti gösteriyoruz. Şu anda bazı değişiklikler yapılarak oranın turizme kullandırılmasını amaçlıyoruz. İhtiyaç duyulan noktalara müdahale ederek, harika tabiat alanının, halkın hizmetinde, turistlerin hizmetinde olmasını devam ettireceğiz. Kongre merkezi, kulesi, su oyunları, parkları, bir çok etkinliğin yapılabileceği alan. Buralar korunacak.'' dedi.

ATIL ALANA OTEL YAPILABİLİR

EXPO alanında atıl alanlar olduğunu savunan Çelik, bu yerlere aktivite getirecek oteller yapılabilecğeini söyledi. Özelleştirmenin imar planına bağlı olarak ülke bahçelerinin arka kısmında kalan bölüme otel yapılabileğini söyleyen Çelik, yapılaşmadan ziyade dokunun korunmasını ve işlevselliğini artıracak projelere odaklanacaklarını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2017, 14:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83