EXPO'nun geleceği ne olacak?

Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu, EXPO 2016’nın geleceği ile ilgili Antalya’da turizmcilerle görüş alışverişinde bulundu.

EXPO'nun geleceği ne olacak?
EXPO 2016 Antalya, Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından geçtiğimiz 18 Nisan’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına devredildi. Özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2022 tarihine kadar tamamlanacağı belirtildi.

Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu da, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in önderliğinde EXPO 2016’nın turizme kazandırılması konusunda turizmcilerle görüş alışverişinde bulundu. Antalya Kültür Sanatta basına kapalı gerçekleştirilen toplantıya Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, TÜROFED Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Nizamettin Şen gibi turizmin önde gelen isimleri katıldı. Toplantıda, EXPO 2016 Antalya’nın içerisinde bulunan botanik alanın korunması ve otel ile müze yapılarak turizme kazandırılması konularının görüşüldüğü öğrenildi. 

Ayrıca toplantıda 4 milyar TL olan EXPO 2016 Antalya alanın satılması yerine kiraya verilmesi konularının konuşulduğu öğrenildi.

EXPO 2016

Olimpiyatlar ve Dünya Kupası’nın ardından en büyük organizasyon olarak kabul edilen Dünya Botanik EXPO’su, 160 yıllık EXPO tarihinde ilk kez Türkiye’de 22 Nisan 2016 tarihinde açıldı. Cumhurbaşkanlığı himayesindeki EXPO 2016 Antalya, Aksu ilçesi sınırları içinde kurulan bin 112 hektarlık alanda 6 ay açık kaldı. Teması "çiçek ve çocuk", sloganı" gelecek nesiller için yeşil bir dünya" olan EXPO 2016 Antalya ile Türkiye, tarihi ve kültürel mirasını, biyoçeşitlilik yönünden zenginliğini, tarımsal ve ekonomik potansiyelini dünyaya tanıtma imkanına sahip oldu. Organizasyon çerçevesinde 6 ay süreyle ulusal ve uluslararası konserler, kongre ve sempozyumlar, dans gösterileri, müzikaller, tiyatrolar, atölye çalışmaları, milli ve özel gün ile Ramazan ayı etkinlikleri, sokak eğlenceleri gibi programlar düzenlendi. EXPO 2016 Antalya’da 52 ülke bahçesinin yanı sıra oluşturulan tematik ve koleksiyon bahçeleriyle yüzlerce endemik bitki türü yer almıştı.

EXPO 2016 Antalya sergi alanı, yeşil alanların yanı sıra EXPO Kulesi, EXPO Gölü, Türkiye Biyoçeşitlilik Parkuru, Çocuk Adası, Yeşil Köprü, Cam Köprü, Şakayık Terası, Tarım ve Biyolojik Çeşitlilik Müzesi, Çocuk Bilim ve Teknoloji Merkezi, 7 coğrafi bölgenin ev mimarilerinden esinlenerek yapılan Restoranlar Sokağı, yeme içme yerleri, amfi tiyatrolar, sanat ve sergi binaları, su değirmeni, kongre merkezi ve ülke bahçelerinden oluşuyor.

52 ülkenin katılımı ile 191 gün boyunca açık kalan ve 4,5 milyon ziyaretçi ağırlayan EXPO 2016 Antalya, 29 Ekim’de kapılarını kapattı. Dünya Botanik EXPO’sunun kapanış töreninde ise EXPO bayrağı Türkiye’den Çin’e devredildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2017, 10:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83