GAZETECİLERDEN G20 ZİRVESİ'NE TAM NOT!

Tüm dünyanın gözlerini çevirdiği ‘G20 Liderler Zirvesi’ne alınan karar kadar organizasyonun başarısı damga vurdu.

GAZETECİLERDEN G20 ZİRVESİ'NE TAM NOT!

 Zirve için Antalya’ya gelen yaklaşık 2 bin 500 gazeteci Büyükşehir Belediyesinin kendilerine sunduğu hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

banner111
Türkiye'nin dönem başkanlığında gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesini farklı ülkelerden yaklaşım 2 bin 500 gazeteci takip etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi daha önce hiçbir uluslararası toplantıda yapılmayan bir uygulamayı hayata geçerek gazetecilere zirve boyunca VİP hizmet verdi. Büyükşehir Belediyesi havalimanında karşıladığı gazetecilerin otellerine ulaşmalarına yardımcı oldu, şehirde kaldıkları süre boyunca her türlü ihtiyaçlarını iletebilecekleri bir Call Center kurdu, şehrin tarihi ve turistik bölgelerine saat başında shuttle servisler ile ulaşmalarını sağladı, gazeteciler için resepsiyon verdi.

Dünyanın dört bir yanından gelen gazeteciler, sorunsuz bir zirve geçirdiklerini belirterek, böylesine büyük bir organizasyonda ilk kez basına bu kadar ilgi gösterildiğini dile getirdi.

ÇOK İYİ BİR İŞ ÇIKARILMIŞ

20 yıllık gazeteci olarak dünyada birçok zirve yaşadığını belirten Al Jazeera muhabiri Omar Kasram şunları dile getirdi: "Organizasyonu çok başarılı buldum. Beklediğimden daha iyi. Burası kadar düzenli, sıkı güvenliği olan bir zirve görmedim. Başarılı olmasının nedenlerinden biri güvenliğinin çok iyi olması. Basına ciddi bir ilgi var. Yardım etmeye çalışan birçok kişi var. Dolayısıyla biz çok memnunuz. Teşekkür ediyorum gerçekten helal olsun. Çok iyi bir iş çıkarılmış."

TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİNDEN ETKİLENDİM

Türkiye'ye geldiğinde Türk misafirperverliğinden çok etkilendiğini söyleyen NHK'dan  Mısırlı gazeteci Mostafa Fathy, her şeyin kendileri için çok kolay olduğunu belirtti.  Fathy, "Ulaşım ve servis açısından gördüğüm en iyi organizasyon. Yoğun bir çalışma içerisinde olduğumuz için şehri tam olarak gezemedik ama çalışma bitince ilk fırsatta gezeceğim. Daha önce turist olarak gelmiştim ve bir daha kesinlikle geleceğim" dedi.

SORULARIMIZA CEVAP VERİLDİ

SKY News Arabia'dan Jayyab Abusafia, Antalya'ya ilk kez geldiğini, G20 zirvesinin kendisi için büyük bir deneyim olduğunu  belirtti. Abusafia "Antalya çok güzel bir şehir ve hizmet mükemmel. İnsanlar güler yüzlü ayrıca yemekler harika. Personellerin hepsi yardım sever. Tüm sorularımıza cevap verdiler. Antalya'ya bir daha turist olarak geleceğim" şeklinde beğenisini dile getirdi.

OLAĞANÜSTÜ BİR BASIN MERKEZİ

NTV muhabirlerinden Deniz Kilislioğlu, zirve öncesi yoğun bir çalışma yapıldığını belirterek "Çok emek verildiğini görüyoruz. Birçok uluslararası organizasyon takip ediyoruz. Basın merkezi en iyi basın merkezlerinden bir tanesiydi. Hem geniş hem rahat çalışabilecek bir ortam yaratılmış. Dolayısıyla basın açısından organizasyonda sorunsuz bir ortam var.  Yabancı ülkelerin basın ataşeleri basın merkezini geziyorlardı. Onların bize söylediği olağanüstü bir basın merkezi olmuş" dedi.

ANTALYA'YI TAVSİYE EDİYORUM

China Central Television çalışanı Hui Liang, her şeyden çok memnun kaldığını belirterek, "Basına gösterilen ilgi çok güzeldi. Hiçbir sorun olmadı. Burada olmaktan mutluyum. Antalya çok güzel bir şehir ve buraya ikinci kez geliyorum. Çin'de bulunan arkadaşlarıma da tatil için Antalya'ya gelmelerini öneriyorum" diye konuştu.

ÖRNEK BİR ORGANİZASYON

Xinhua News Agency muhabirlerinden Jinfa Zheng ise, zirvenin Antalya için çok önemli olduğunun altını çizerek, "Zirveden önce bir grup basın ekibiyle geldik ve çok mutluyuz. Antalya çok güzel bir yer. Servislerden çok memnun kaldık. Gelecek yıl G20 zirvesi Çin'de yapılacak. Buradaki organizasyon örnek oldu. Antalya insanları çok iyi ve çok cana yakın. Gazeteci olarak kendi ülkemizde Antalya'yı ayrıntılı olarak yazmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2015, 12:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83