Gazipaşa Gazeteciler Cemiyeti kuruldu

Gazipaşa'da görev yapan yerel basın çalışanları, gazetecilerin birlik ve beraberliğini sağlamak amacıyla Gazipaşa Gazeteciler Cemiyeti’ni kurmak için müracaatta bulundu.

Gazipaşa Gazeteciler Cemiyeti kuruldu
Uzun zamandır cemiyet kurmak için çalışan gazeteciler, derneğin tüzüğünü ve gereken evrakları hazırlayarak Gazipaşa Kaymakamlığı’na resmi başvuruyu yaptılar. Adem Tekin’in kurucu başkanlığını yaptığı Gazipaşa Gazeteciler Cemiyeti’nin geçici yönetim kurulunda Hüseyin Şengöz, Tekin Ildız, Selçuk Öztürk, Hakan Karateke, Hasan Kaya ve Ramazan Oktay yer aldı. 

BİRLİK ÇAĞRISI
Gazipaşa Gazeteciler Cemiyeti’nin geçici yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütecek olan Adem Tekin, basın camiasında büyük bir eksiklik olan Gazeteciler Cemiyeti’ni kurmak için ilk adımı attıklarını belirterek, basın camiasında çalışan tüm meslektaşlarını tek çatı altında birleşmeye davet etti. Amaçlarının ayrıştırmak değil, birleştirmek olduğunu söyleyen Adem Tekin, “Son birkaç yıldır basın çalışanlarını tek çatı altında toplamak için çalışmalar yapıyorduk.  Gazeteci arkadaşlarla fikir birliği yaparak cemiyet kurma kararını aldık ve resmi başvurumuzu yaptık. Cemiyetimizde faal çalışan arkadaşlarımız ile daha önce basında çalışan arkadaşlarımızı tek çatı altında toplayacağız. Amacımız gazetecilerin mesleki, sosyal ve ekonomik haklarını korumak, geliştirmek, aralarındaki dayanışmayı artırmak, mesleği temsil etmek, geliştirmek, toplum içindeki onur ve değerini artırıcı yönde tedbirler almak ve faaliyette bulunmaktır. Cemiyetimizin kuruluş amacı basın camiasını bir arada tutmak ve sorunları ile ilgilenmek. Basın mensuplarının olası bir sorununun çözülmesinde cemiyet olarak destek olmak sorunun çözümünü kolaylaştıracaktır” dedi. Üye kayıtlarına başlayacaklarını ve derneğin kapısının tüm basın çalışanlarına açık olduğunu belirten Adem Tekin, dernek kurma iznini aldıktan sonra Gazipaşa Gazeteciler Cemiyetinin ofisini de hizmete sokarak açılış yapacaklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2017, 16:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83