HİZMET VE KALİTE İÇİN MAZERET YOK!

Büyükşehir Belediyesi, hizmette verimliliği arttırmak ve kalite için daire başkanlarına, şube müdürlerine ve belediye personeline ‘İletişim ve Motivasyon’ eğitimi verdi. Eğitime katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel “Bir yöneticinin işinde başarılı olmasının en önemli formülü üç kavram ‘Planla, Uygula ve Denetle’dir” dedi.

HİZMET VE KALİTE İÇİN MAZERET YOK!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Eğitim Şube Müdürlüğü motivasyonunu artırmak, daha sağlıklı ortamda, hizmette verimliliği arttırmak için eğitim semineri düzenledi. Antalya Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleşen seminere Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve eşi Ebru Türel, daire başkanları, şube müdürleri ve personel katıldı. Öğrenmenin sonu olmadığına ifade eden Başkan Türel, yöneticilere başarılı olmanın formülünün planlamak, uygulamak ve denetlemek olduğunu söyledi.

PLANLA, UYGULA VE DENETLE

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel hala kendisini geliştirecek birçok eğitim programına katıldığını ifade etti. Yöneticilere seslenen Türel “Sizler Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin üst düzey yöneticilerisiniz. Bir yöneticinin işinde başarılı olmasının en önemli formülü üç kavramdır. Planla, uygula, denetle. Bir işi öncelikle planlayacaksınız. Doğru planlama ile iş bitmiyor. Daha yeni başlamış oluyor. O doğru planlamanın doğru uygulanması gerekiyor. Doğru uyguladığınızda da iş bitmiyor. Çünkü uygulama iyi başlar ama iyi gitmez.  O yüzden iyi denetlemeniz gerekiyor. Bizler projelerimizi koyduğumuzda, planladığımızda projelerimizin ne aşamada olduğunu, hedefe ulaşıp ulaşmadığını ölçmek durumundayız. Ölçemediğimiz işi denetleyemeyiz. Bir işi yönetmek için öncelikle ölçmemiz gerekir. Bizler bu eğitimler ile hem yönetim kabiliyetimizi geliştireceğiz hem hedeflerimizi büyüteceğiz” şeklinde konuştu.

ATÖLYE ÇALIŞMALARI YAPILDI

Eğitim, Prof. Dr. İsmail Üsten’in ‘Projelerle Yönetim’ sunumu ile devam etti. İsmail Üsten, daire başkanları ve şube müdürlerine, proje yönetimi, projelerle yönetimin temelleri ve alt yapı unsurları hakkında detaylı bilgi verdi. Üsten, stratejik plan, proje performansı ve proje öncelikleri ilkeleri hakkında örnek kavramlar üzerinde durdu. İki gün süren eğitimde Büyükşehir Belediyesi üst ve orta kademe yöneticileri ‘Kavram Ortaklama Paydası’ hakkında atölye çalışmaları yaptı.

MAZERET YOK

Hemen ardından ikinci oturumda Dr. Şaban Kızıldağ, belediye personeline Motivasyon ve İletişim Eğitimi verdi. Kızıldağ’ın katılımıyla gerçekleşen seminerde, personel hizmet ve kalite için ‘Mazeret Yok’ dedi. Kızıldağ, seminerde insanların en çok ürettikleri şeyin mazeret olduğunu vurguladı. Salonda bulunanlara çeşitli hareketler yaptıran Kızıldağ’ın konferansı eğlenceli gösterilere sahne oldu.

MAZERET ÜRETMEK TOPLUMUN EN ÖNEMLİ HASTALIKLARINDAN

Dr. Şaban Kızıldağ, konferansında insanların başarısız ve mutsuz olmasındaki en büyük nedenin mazeret üretmek olduğunu belirterek “Türkiye’de yaptığı işi yüzde 22 lik bir dilim seviyor. Geri kalan yüzde 78’lik kısım yaptığı işi sevmiyor. Milletimizin de yüzde 80’i hayallerinin üzerine beton dökmüş durumda. Hayallerinize önem verin. Bir de insanlarımızda 3B hastalığı var. Birincisi ‘Banane; olaylarda müdahale etmek lazım ama sen banane diyorsun. İkinci B; Ben bilmem, ben yapamam. Üçüncüsü de Bahane. Her şeye bir bahanemiz var. Mazeret üretmek toplumun en önemli hastalıklarından biridir. Hatta “Mazeret bizim baş belamız. Aslında mazeret insanın başkasına değil, kendine söylediği en büyük yalan. Unutmayınız; mazeret yok!” diye konuştu.

5 ALTIN KURAL

Başarılı olmak için 5 altın kuralın olduğunu vurgulayan Dr. Kızıldağ, "Birincisi insan kendini sevecek. İkincisi başkalarını sevecek. Din, dil, ırk ayrımı yapmadan her insana sevgiyle yaklaşıp her insanı aynı değerde görecek. Üçüncü olarak çalışmayı ve üretmeyi sevecek. Dördüncü olarak ait olmayı sevecek. Yani işine, iş yerine sahip çıkacak ve çalıştığı yerin değerini unutmadan hizmet edecek. Son olarak da mazeret üretmeden işini en iyi şekilde yapacak. Bunlar insanı başarıya götürür" dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2015, 18:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83