İÇME SULARI KONTROL ALTINDA

Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü Su Kalite Kontrol Laboratuvarı, Antalya genelindeki 242 noktadan aldığı içme suyu numunesini sürekli analiz ederek, kontrol ediyor. Geçtiğimiz yıl alınan 9 bin 32 numune üzerinde 132 bin 150 parametre analizi gerçekleştirildi.

İÇME SULARI KONTROL ALTINDA

 ASAT Genel Müdürlüğü,bir yandan Antalya’nın altyapı sorunlarına köklü çözümler getirirken bir yandan da vatandaşın içme ve kullanma suyunu kontrol altında tutuyor. ASAT Su Kalite Kontrol Laboratuvarı, il genelinde şebekeye verilen içme ve kullanma suyundan hafta içi hergün belirli noktalardan numuneler alıyor. Fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik yönden takibini yapılan içme suyunun suyun temizliği ve kalitesi kontrol altında tutuluyor.

banner111

NUMUNE ALIMI 

ASAT, Antalya merkezinde160 noktadan ile ilçelerde ise 82 noktadan numune alımı yapıyor. Su üretim yerleri, depolar, ham sular, okul, camii, toplu yaşam alanları başta olmak üzere çeşitli noktalardan numune alımı gerçekleştiriliyor. Abone taleplerine göre de numuneler alınıyor. Su Kalite Kontrol Laboratuvarında bir dizi incelemelerden geçen numunelerin analizlerigerçekleştiriliyor. 

İNTERNET ÜZERİNDEN TAKİP

Analizleri gerçekleştirilen numunelere ait aylık ortalama analiz sonuçları ASAT Genel Müdürlüğü internet sitesi asat.gov.tr adresinden yayınlanıyor. Üretim yerleri, ham sular ve şebekeyi temsil eden noktalara ait mikrobiyolojik analiz sonuçları da aylık periyotlarda ASAT veznelerinde yayınlanıyor. 

ABONE TALEPLERİ DE ALINIYOR

Abonelerden gelen müracaatlar üzerine de ekipler aynı gün içerisinde adrese ulaşarak yerinde inceleme yapıyor ve numuneleri alıyor. Gerekli incelemeleri yapıldıktan sonra analiz sonuçları yazılı olarak abonelere gönderiliyor. Numunelerde kirlilik tespit edilirse analiz raporları ilgili birimlere gönderiliyor. Gerekli çalışmalar yaptıktan sonra laboratuvar ekipleri yeniden o bölgeden numune alıyor.

132 BİN 150 PARAMETRE ANALİZİ 

Su Kalite Kontrol Laboratuvarı’nda 2015 yılında toplamda 9 bin 32 numune üzerinde 132 bin 150 parametre analizi gerçekleştirildi. 4 bin 530 adet kimyasal numune üzerinde 121 bin 121 parametre analizinin işlemleri yapılırken,4 bin 502 adet mikrobiyolojik numune üzerinde de 11 bin 029 parametre analizi sonuçlandırıldı.



Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2016, 12:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83