Kadın Kooperatifleri Festivali sona erdi

Muratpaşa Belediyesi’nin 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde başlayan Kadın Kooperatifleri Festivali, dolu dolu geçen 5 günün ardından neşeli bir konserle sona erdi.

Kadın Kooperatifleri Festivali sona erdi

 Muratpaşa Belediyesi’nin bir ilki gerçekleştirerek Türkiye’de kadınların kurduğu üretim, işletme ve girişimcilik kooperatiflerini bir araya getirdiği Kadın Kooperatifleri Festivali, Muratpaşa Gençlik Orkestrası’nın ‘Gençlikten Anadolu Ezgileri’ konseriyle sona erdi. 

banner111
Muratpaşa Belediyesi’nin 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde başlayan Kadın Kooperatifleri Festivali, dolu dolu geçen 5 günün ardından neşeli bir konserle sona erdi. Muratpaşa Gençlik Orkestrası’nın sahne aldığı kapanış gecesinde, genç müzisyenler ezgilerle Karadeniz’den Akdeniz’e Anadolu’yu dolaştı. Konser için Muratpaşa Kent Meydanı’nı dolduran kent sakinleri de orkestraya halaylarla, zeybeklerle eşlik etti. 
Geceye katılan Muratpaşa Belediyesi Başkanvekili İbrahim Cephaneci, Kadın Kooperatifleri Festivali’nin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek, “Kadınlarımız tarih boyunca ezilmişler. Şiddete maruz kalmışlar ama biz Muratpaşa Belediyesi olarak her zaman kadınlarımızın yanında olduk yanında da olacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda, Cumhuriyetin izinde kadın-erkek eşitliğine Muratpaşa’da sahip çıktık. Bundan sonra da sahip çıkacağız” diye konuştu. 
Türkiye’de ilk kez kadın kooperatiflerinin bir pazar ortamı içinde buluştuğu ve Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın da “Yerel ve genel kamu yönetimleri tem hediyelik eşyalarını kadın kooperatiflerinden karşılaşın” şeklinde tarihi bir çağrı yaptığı festival, hep bir ağızdan İzmir Marşı’nın söylenmesiyle sona erdi. 

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2018, 12:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83