Kadın polisler erkek meslektaşlarına taş çıkartıyor

Meslektaşlarının Lara Croft olarak andığı atış eğitmeni Başpolis Nisa Aydın, hemcinsleri ile erkek meslektaşlarına silah eğitimi veriyor. Poligonda beylik tabancası ve uzun namlulu silahlarla Aydın’ın eğitiminden geçen kadın polislerin gösterdikleri başarı ise dikkat çekiyor.

Kadın polisler erkek meslektaşlarına taş çıkartıyor

Antalya Emniyet Müdürlüğünde görevli Başpolis Memuru Nisa Aydın (40), İl Emniyet Müdürlüğü Atış Poligonu'nda meslektaşlarına ileri seviye atış eğitimleri veriyor. Yılda üç kez verilen eğitimlere teşkilata bağlı aktif olan binlerce kadın ve erkek polis 3 ay aralıklarla katılıyor. Daha önce atış şampiyonalarında ödülleri bulunan Aydın, 19 yılın verdiği tecrübesini eğittiği polis memurlarına aktarıyor. Meslektaşlarının ünlü Amerikalı aktris Angelina Jolie'nin canlandırdığı Tomb Raider filmindeki "Lara Croft” olarak andığı Aydın’ın beylik tabancası ve uzun namlulu silahlarla eğitiminden geçen kadın polislerin gösterdikleri başarıysa dikkat çekiyor. Sabahın erken saatlerinde gruplar halinde İl Emniyet Müdürlüğü Atış Poligonu'na gelen polislere ilk olarak temel eğitim ve teknik bilgiler veriliyor. Ardından 'kuru eğitim' olarak tanımlanan silah tanıtımı, eğitimde yapılacakların ön bilgisi ve atış eğitiminin ön provası yapıyor. Son olarak aktif silah eğitimine geçilmeden önce güvenlik ön planda tutuluyor. Aydın'ın gözetiminde çelik yeleklerini giyen polis memurları, kullanacakları silahlardaki son kontrolleri gerçekleştirdikten sonra nefes kesen eğitime başlıyor.

Verilen eğitimlerle ilgili bilgiler paylaşan Nisa Aydın, polisin tehlikeyle karşı karşıya kaldığında karşı tarafa nasıl müdahale edeceği yönünde profesyonel bir eğitim aldığını aktardı. Aydın, “Tehlikeyle karşı karşıya kaldıkları zaman ilk önce karşı tarafa nasıl müdahale edecek, güvenli şekilde tehlikeyi nasıl bertaraf etmesi gerekiyor ve silahını yeri geldiği zaman kanunların verdiği yetki çerçevesinde nasıl kullanabileceğini öğretiyoruz” dedi.

“TÜRK KADINI POLİS VEYA ASKER OLUNCA DAHA GÜÇLÜ”

banner111

Eğitimlerde kadın ve erkek memurların ayrım gözetmeksizin aynı eğitimi aldığını ifade eden Aydın, “Türk kadını güçlüdür. Bu polis olunca, asker olunca daha güçlü oluyor. Hepsinden çok olumlu olarak tepkiler alıyoruz. Hatta, ‘Ben seni polis okulundan izledim, siz benim hep idolümdünüz. Şimdi burada bana eğitim veriyorsunuz’ diyenler oluyor. Onlara örnek olmaya çalışıyorum” diye konuştu.

“SİLAHIMIZ BEDENİMİZİN BİR UZVU”

Emniyet teşkilatı olarak güçlü devlet, güçlü teşkilatın prensipleri olduğunu vurgulayan Aydın, “Bizi ilk gördüklerinde ne isek, son gördüklerinde de oyuz. Ben bu bayrağı teslim edeceksem, arkamdan yetişen arkadaşlara teslim edeceğim. Günümüz coğrafyasında Türk polisi en güçlü polis olmak zorunda. Atikliğimizi, çevikliğimizi ve görev bilincimizi buna yansıtmak zorundayız. Silahımız bedenimizin bir uzvu ve sürekli şekilde tekrar etmezsek bunun kaybedileceğini biliyoruz. O yüzden bu eğitimler sonrası hiçbir şekilde o reaksiyonu kaybetmiyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2018, 12:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83