KOMŞUDA YOL ÇİLESİ

Gazipaşa'ya bağlı Karalar Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar bozuk yollar nedeniyle isyan etti.

KOMŞUDA YOL ÇİLESİ

 Karalar'da faaliyet gösteren bir maden ocağından yük taşıyan araçların yerleşim yerinden geçtiğini ve bu nedenle çevre kirliliği oluştuğunu söyleyen mahalle sakinleri, toplandı. Maden ocağından gelen araçların geçişine izin vermeyen kalabalık, bir süre yolda yetkililerin gelmesini bekledi.  Ellerinde 'Toz değil oksijen solumak istiyoruz' yazılı pankart taşıyan vatandaşlar, ocağa giden yolun değiştirilmesini istediler.  

banner111
1 AYDA OLACAK İŞ DEĞİL 

Gazipaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürü Sami Büyükakça, olay yerine gelerek tepkili vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Kahyalar'dan başlayarak yola 12 kilometre sıcak asfalt döküleceğini belirten Büyükakça, "Seçimden önce 2 defa gelerek yapılması düşünülen yolun geçeceği yerde ölçüm yapıldı. Burada ormanın, vatandaşın ve hazinenin yeri var. Bunlar 1 ayda yapılacak işler değil. Biraz zaman gerektiriyor" dedi. 

VEBALİ ÜSTÜMDEN ATMAK İSTİYORUM 

Mahallede yaşayan herkesle dostluğu olduğunu söyleyen Büyükakça, "Bu ocağın bana katkısı yok. Benim burada herkesle dostluğum var. Bu vebali üstümden atmak için bu yolu yaptıracağım. Görüşmeleri yaptım. Ocağın çıkışından Kahyalar'ın içinden 12 kilometre sıcak asfalt olacak. Benim elimden gelen bu kadar" diye konuştu. 

MUHTAR YETKİLİLERE SESLENDİ 

Mahalle Muhtarı Hasan Yüksel, mahalle halkının yaşadığı bu sıkıntının bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade etti. Yüksel, "Kahyalar-Karalar-Ilıca grup yolundan geçen ağır tonajlı araçlar yolu kullanılmaz hale getirdi. Biz bu yol sorununun biran önce giderilmesini istiyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne de gerekli yazıyı gönderdik. En kısa zamanda bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi. YOLDAN GEÇİRMEYECEĞİZ Ocağın kendisine ait bir yolu olması gerektiğini söyleyen Veli Şenol, "Burada Karalar İlkokulumuz var. Öğrencilerimiz okula gidip-gelirken sıkıntı yaşıyorlar. Yola 2 kez asfalt döküldü ancak yine bozuldu. Tozdan kurtulmak için o yol açılmadıkça bu arabaları geçirmeyeceğiz" dedi. 

ZOR DURUMDAYIZ

Mahalle sakinlerinden Aydın Acar ise, "Mahallemizin içinden kamyonlar geçiyor. Kamyonlar mahallemizin içinden geçtiği için yağmur yağarsa çamur, güneş açarsa toz yiyoruz. Çok müşkül bir durumdayız. Ağaçlar meyve vermiyor, tarlalardan sebze alamıyoruz. Geçen sene 2 bin lira kazandıysak bu sene 100 lira kazanıyoruz. Bu durumun çözülmesini istiyoruz. Bu konuda devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2016, 10:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83