Şehrimizin fethine görkemli kutlama

Antalya’nın fethinin 810’uncu yıl kutlamaları bu yıl görkemli etkinliklere sahne olacak. 2 gün sürecek olan ve Uluslararası Runatolia Maratonunun da yer aldığı kutlamalarda, fetih yürüyüşleri, fetih gösterileri, sergiler, müzikaller ve Solo Türk’ün gösterileri de Antalyalılara unutulmaz anlar yaşatacak.

Şehrimizin fethine görkemli kutlama

Selçuklu Sultanı I. Gıyaseddin Keyhüsrev’in 5 Mart 1207 tarihinde Aldo Brandini adlı bir İtalyan'ın kontrolündeki Antalya’yı fethetmesinin ardından, 810 yıldır sessizce kutlanan Antalya’nın fethi, bu yıl görkemli kutlamalara sahne olacak. Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Runatolia Maraton sponsorlarının destekleriyle 4-5 Mart tarihlerinde organize edilecek kutlamalarda, fetih yürüyüşleri, fetih gösterileri, resim sergileri, müzikallerin yanı sıra 8 bin profesyonel atletin katılım sağladığı Uluslararası Maraton Runatolia da gerçekleşecek.

banner111
"İstanbullular için 1453 neyse, Antalyalılar için de 1207 odur"

Kutlamalar hakkında Antalya'nın simgelerinden birisi olan Yivli Minare'de basın açıklaması yapan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya’nın Türkiye ve dünyadaki önemine işaret ederek, bu denli önemli bir şehrin kutlamasını da o derece görkemli yapmak istediklerini söyledi. 

5 Mart tarihinin Antalya için önemli bir tarih olduğunu kaydeden Karaloğlu, "5 Mart 1207 Antalya için önemli bir tarihtir. Bu sene Antalya’nın fethini farklı bir anlayışla kutlayalım, çocuklarımıza gösterelim. Antalya’nın fethi programını 4-5 Mart tarihlerinde Antalya ile birlikte kutlayacağız. Fetih yürüyüşleri ile başlayacağız, mehter gösterileri, kılıç kalkan, Türkiye’nin gururu Solo Türk’ün gösterisi olacak" dedi. 

"İstanbullular için 1453 neyse, Antalyalılar için de 1207 odur" diyen Karaloğlu, "'Tarihini bilmeyen geleceğini inşa edemez' diye bir laf var. 810 yıldır bu topraklar bizim diyoruz. 4-5 Mart’ta Antalya dolu dolu 2 gün yaşayacak. Hem I. Gıyaseddin Keyhüsrev’i hatırlayacağız, o dönemki Antalya’nın valisini hatırlayacağız, kısacası tarihimizi hatırlayıp ecdadımızı yad edeceğiz. 4-5 Mart’ta bütün dünyanın gözü yine Antalya’da olacak diye düşünüyorum" diye konuştu.

"Varlığımızı, kültürümüzü bu ecdada, bu asil insanlara borçluyuz"

İlk defa tarihi bir olaya şahitlik etmiş olacaklarını belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Esat Göyük ise, belediye olarak tarihi değerlere sahip olan miraslara sahip çıktıklarını ifade ederek, "Varlığımızı, kültürümüzü bu ecdada, bu asil insanlara borçluyuz. Ecdadımızın ruhunun bu topraklarda olduğunu unutmayacağız" dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2017, 13:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83