Tarımın sultanları yarışıyor

Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yapılan Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışması'nın Konyaaltı finali de tamamlandı.

Tarımın sultanları yarışıyor

 8 kadın çiftçinin katıldığı yarışmayı Emine Özcan kazandı.

banner111
Kadın çiftçileri bilinçli tarım ve hayvancılık yapmaya teşvik etmek, sosyal ve kültürel faaliyetlere daha aktif katılımlarını sağlamak adına başlatılan Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışması'nın Konyaaltı finali dün tamamlandı. Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yapılan yarışmanın Konyaaltı ayağında ön elemeleri geçerek finale kalan 8 kadın çiftçiden Emine Özcan sorulara verdiği doğru cevaplar ile birinciliği kazanarak il yarı finaline katılmaya hak kazandı.

İLÇE PROTOKOLÜ KATILDI

Konyaaltı Öğretmenevi'nde yapılan bilgi ve kültür yarışmasına ilçe protokolü, bölge muhtarları ve Konyaaltı'nda üretim yapan kadın çiftçiler davetli olarak katıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ruhi Beşiktaş, Antalya Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen, Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gürbüz, Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Konyaaltı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı DuraliKolpak,  Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (Konysiad) Başkanı İlhami Kaplan, KONGED Başkanı Ahmet Alper Alveroğlu davetliler arasında dikkat çeken isimlerdi.

TARIMIN SULTANLARI

Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen, yarışma öncesi yaptığı konuşmada, “Antalya’da 138 bin aktif çiftçi ailelerimizin yüzden 60’ına yakını kadın çiftçilerden oluşmaktadır. Antalya, toprağın sultanları adını koyduğumuz kadın çiftçilerin emeği ile bu günlere geliyor. Hepsine başarı diliyorum” dedi. Ev sahibi konumundaki Konyaaltı Tarım ve Orman İlçe Müdürü Canan Otruş ise  “Yarışmalardaki amaç, kadın üreticilerimize verilen eğitim-yayım çalışmalarımızın sonuçlarını görmek, bilinçli üretim yapmak, kaliteli ve sağlıklı ürün üretmek ve kadınlarımızı onurlandırmaktır. Bu yıl yarışmaya müracaat eden 41 bayan çiftçimiz olduğunu, yarışmaya katılan bütün çiftçilerimizi medeni cesaretlerinden dolayı kutluyor ve hepsine başarılar diliyorum” dedi.

20 EKİM’DE İL FİNALİ

Sekiz kadın yarışmacının kıyasıya yarıştığı yarışmada Emine Özcan birinci oldu. Özcan sorulan 15 sorudan 13’üne doğru yanıt verdi. Yarışma birincisi Emine Özcan’a 2 bin TL, ikinci Sebahat Köse’ye bin 200 TL, üçüncü Esra Türk Aksu ’a 800 TL’lik para ödülü verildi. Konyaaltı Belediyesi tüm yarışmacılara çiçek ve termos hediye etti. Katılım sağlanan18 ilçede ilçe finalleri tamamlandıktan sonra, ilçe birincileri yarı finale çıkmak için mücadele edecek. Yarı finale çıkmaya hak kazanan 8 kadın çiftçi 20 Ekim tarihinde AKM’de yapılacak il final yarışmasında birincilik için yarışacak. İl finalinde birinci olan kadın çiftçiye 14 bin TL, ikinciye 9 bin TL, üçüncüye ise 7 bin TL para ödülü verilecek.


Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2018, 09:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83