VALİ TÜRKER’E ZİYARETLER

Antalya Valisi Muammer Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Bölüm Başkanı Michael A. Rupp ve Vakıflar Bölge Müdür Vekili Hüseyin Coşar’ı kabul etti.

VALİ TÜRKER’E ZİYARETLER

 Vali Muammer Türker ilk olarak Vakıf Haftası nedeniyle Vakıflar Bölge Müdür Vekili Hüseyin Coşar ve vakıf başkanlarını kabul etti. Vakıf Haftası’nı kutlayan Vali Muammer Türker, vakıf kültürünün değişik şekillerde de olsa büyük devlet ve milletlerin simgesi olduğunu söyledi. Türker, “Türk Milleti’nin geleneklerinde var olan vakıf kültürü, İslamiyet’le birlikte ahiret hayatıyla ilgisi kurularak sistematize edilmiş. İnsanımızın başkasının hayrına bir şey yapma arzusunu ortaya koyan, kendi parasından ve çoluğuna çocuğuna ayıracağı mirastan fedakârlık ederek ihtiyaç sahiplerine katkı sağlayacak bir desteği ortaya koyması anlamına geliyor. İnsanı toplumun içerisinde yalnızlaştıran bir ferdiyetçi anlayıştan, başkalarının sıkıntılarına ortak olma, çare olma arzusunu ortaya koyan toplumcu anlayışın güzel bir örneğidir” dedi.

banner111
Vakıflar Bölge Müdür Vekili Hüseyin Coşar da, Vakıf Haftası nedeniyle düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi vererek davette bulundu.

AVRUPA GÜNÜ

Vali Türker daha sonra, 9 Mayıs Avrupa Günü nedeniyle Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Bölüm Başkanı Michael A. Rupp ve Beraberindeki Heyeti kabul etti. Antalya’nın uluslararası özelliğinden ve AB üyesi vatandaşlar bakımından taşıdığı anlamı ifade eden Vali Türker, AB sürecinin toplumu ve devleti demokratik ilkeler çerçevesinde dönüştüren önemli bir süreç olduğuna işaret etti.
Bölüm Başkanı Rupp de, Avrupa Günü’nün önemi ve Avrupa Birliği bilincinin geliştirilmesi konusunda tanıtım kapsamında çeşitli illerde etkinliklere katılarak, ziyaretlerde bulunduklarını ifade ederek Antalya’nın Avrupa Birliği üyesi ülkeler bakımından önemine değindi.
 

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2016, 14:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83