VALİLİKTEN SURİYELİ KAMPI AÇIKLAMASI

Antalya Valiliği, Döşemealtı ilçesinde Suriyeliler için kamp yapıldığına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

VALİLİKTEN SURİYELİ KAMPI AÇIKLAMASI

 Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununa göre idari gözetim altına alınan yabancıların geçici süre barındırıldıkları, kontrol altında tutuldukları ve kısa süre içerisinde sınır dışı işlemlerinin yürütüldüğü Muratpaşa ilçesi Yenigün mahallesindeki özel mülkiyete ait mevcut Geri Gönderme Merkezi güvenlik tedbirleri ve yaşam koşulları bakımından ihtiyaca cevap vermediğinden, daha uygun şartlarda yeni bir merkezin yapımına Döşemealtı İlçesi Altınkale (Yeşilbayır) mahallesinde başlanmıştır” denildi.

banner111
“HABERLER GERÇEK DIŞI”

Türkiye’nin bir çok ilinde yabancı uyruklu kişilerin Geri Gönderme Merkezlerine alındığının belirtildiği açıklamada, “Yabancı uyruklu kişiler, sınır dışı işlemleri tamamlanıncaya kadar bu merkezlerde gözetim altında tutulmakta, bu süre zarfında dışarı bırakılmamaktadır. İlimizin herhangi bir yerinde Suriyeliler için kamp yapılması söz konusu olmayıp, bu yöndeki haberler gerçek dışıdır” ifadelerine yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2016, 11:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83