Yılbaşı için 70 bin hindi kesildi

Antalya’da yılbaşı için son 5 günde 70 bin hindi kesimi gerçekleştirildi

Yılbaşı için 70 bin hindi kesildi

 Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Bahar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, yılbaşı için 5 gün içerisinde 70 bin hindi kesiminin gerçekleştiğini söyledi. 

banner111
Türkiye’nin hindi eti ihtiyacının yüzde 30’unu karşılayan Bahar Grup, Antalya’da yılbaşı için son 5 günde 70 bin hindi kesimi gerçekleştirdi. Kesim işlemlerinin tamamlanmasının ardından hindiler yılbaşına özel süslenmiş paketleriyle Türkiye genelindeki marketlerde ve satış noktalarında raflarda yerini aldı. Entegre fabrikada, ortalama karkas ağırlıkları 5 kilo olan 70 bin hindi kesildiği belirtildi. Hindi taleplerinde yoğunluk yaşandığını belirten Bahar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, şirket olarak aylık 45 bin hindi kesimi yaptıklarını, yılbaşı nedeniyle rakamın yükselerek son 5 gün içerisinde 70 bine çıktığını kaydetti.

"Hindi daha fazlasını hakediyor"
Türkiye’de hindi çıtasının geçmiş dönemlere göre yükseldiğini kaydeden Bahar, hindi etinin ülkede kabul görmeye başladığına dikkat çekti. Bahar, "Tabi ki yılın son dönemlerinde artışı daha da yüksek hissediyoruz. Kişi başı tüketim 630 gram gibi düşük bir rakam. Hindi daha da fazlasını hak eden bir besin kaynağı. Kırmızı etten daha yüksek proteine sahip, beyaz etten ise daha düşük yağ oranı var. Balık etine ise en yakın hayvansal gıda. Bu vesile hindi, hem sağlık açısından hem de zengin besin içeriğiyle ülkemizde ucuz protein kaynağı olarak daha fazlasını hak ediyor" dedi.

500-600 bin aralığında hindi kesildi
Yılbaşı nedeniyle Türkiye genelinde yaklaşık 500-600 bin aralığında hindi kesildiğinin tahmin edildiğini ifade eden Bahar, dişi bir hindinin karkasının 8-9 kilogram, erkek bir hindinin ise karkasının 13-15 kilogram civarında olup parçalı olarak satıldığını, sadece yılbaşı döneminde 5-7 kilogramlık bütün hindileri satışa sunduklarını kaydetti.

"Türkiye’de en çok hindi tüketimi Antalya’da"
Bahar, ülke genelinde hindi tüketiminin en fazla İstanbul ile konaklama tesislerinin ve otellerin çok olmasından dolayı Antalya'da gerçekleştiğine dikkat çekerek, hindi satışlarını uluslararası platformda gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Bahar, "Şirket olarak aylık hindi kesim miktarımız 45 bin adet. Sağlık açısından önemi fark edildiği takdirde, hindi tüketiminin daha çok artacağının inancındayız. Ülkemize nazaran yurt dışında hindi daha çok tercih ediliyor. Maalesef ülkemizde yeni yeni oluşum sağlıyoruz. Türkiye'nin yanı sıra hindi eti ihracatlarını, Afrika, Rusya, Ortadoğu ülkeleri ve Türkmen ülkelerine yılbaşı nedeniyle bütün hindi gönderiyoruz. Yılın diğer dönemlerinde ise, hindi dilimli antrikot, hindi kuşbaşı, döner ve köfte grubumuz rağbet görüyor" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2016, 16:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83