Yılbaşında şehri aydınlatacaklara sponsorluk desteği

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Antalya’dan turizmden kazancını sağlayan otellerimizin de turizm sektöründeki arkadaşlarımızla Antalya’nın caddelerini, sokaklarını, meydanlarını da aydınlatmak isterlerse sponsorluklarını da isimlerini yazmak suretiyle en güzel şekilde sağlayarak onlara da gereken desteği veririz” dedi.

Yılbaşında şehri aydınlatacaklara sponsorluk desteği

Antalya Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği’nin organizasyonu ile Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Demirciler Çarşısı diye bilinen Sobacılar Çarşısı esnafını ziyaret etti. Vali Karaloğlu ve Başkan Türel, geçtiğimiz günlerde taşınan ayakkabıcı tamircisi esnafı ile taşınmaları devam eden sahaf esnafını ziyaret etti. Vali Karaloğlu ziyaretin sonunda yaptığı açıklamada, yıllardır kanayan bir yara haline gelen Sobacılar Esnaf’ının kira bedelleri ile ilgili sorunun aşılması ile birlikte esnafın rahatladığını belirterek Antalya’da üst düzey yönetim bazında çok iyi bir işbirliği olduğuna dikkat çekti. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Vakıflarla yaşanan mülkiyet probleminin çözümünde gösterdiği gayreti anlatan Vali Karaloğlu “ Başkan Türel, bu işi kendine dert edindi. Ve gereğini yaptı. Takas karşılığı mülkiyetleri devir aldı. Kira bedellerini de düşürdü. Büyük bir iş başardı. Esnaf rahatlamış oldu. Şimdi artık El sanatlarımızı yaşatmamız gerekiyor. Ben başkanımızı da birlik başkanımızı da kutluyorum. Şehrin avantajı şehri yönetenlerin yaptığı işbirliğidir. Bundan şehir kazanıyor’ dedi.

banner111

TÜREL: ‘DAHA DA İYİ HALE GETİRECEĞİZ’

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’de Antalya’nın özellikle el sanatları açısından korunması gereken en önemli hazinelerinden birinin Sobacılar Çarşısı olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Sobacılar Çarşısında ticari canlılığı, yaşam hareketliliğini göstermeye yönelik önemli adımlar attık. Sobacılar çarşısı projemiz benim ilk dönemimde gerçekleşmişti. Ama sonrasında çok yaşayan bir merkez olamadı. Bizde bu canlılığı devam ettirmek için adımlar attık. AESOB ile işbirliğine gittik. Esnafımız için sicil irtibat bürosu açtık. Vakıflarla mülkiyet problemini çözdük. Ayakkabıcı ve sahaf esnafımızı buraya taşıdık. El sanatlarına dayalı esnafımızın medeni şartlarda çağdaş şekilde mesleğini icra etmelerini sağladık. Esnafımızın memnuniyeti bizi daha da mutlu ediyor. Eskiye göre işlerinin daha iyi olduğunu söylüyorlar. Daha da iyi hale getirmeliyiz. Çeşitli desteğimiz sürecek. El sanatlarımızın otantik demirciler içi ve Sobacılar çarşımızın eski günlerinden çok daha güzel günlere gelmesini sağlayacağız. Bu vesileyle Antalya Büyükşehir Belediyemizin her hizmetinde bize destek veren Sayın Valimize ve çözüm ortağımız AESOB’a teşekkür ediyorum.”

ANTALYA YENİ YILA IŞIL IŞIL GİRECEK

Öte yandan Başkan Türel, yeni yıl nedeniyle Antalya kent merkezinin aydınlatılması ile ilgili de bir açıklama yaptı. Başkan Türel, Antalya’nın aydınlatılması ile ilgili hem esnaf odasının hem de ticaret odasının, esnafın işlerinin canlanması konusunda ve ticaretinde gelişmesi adına bir talepleri olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak bütün aydınlatma ürünlerini kullanarak bir aydınlatma çalışması yapacaklarını belirten Başkan Türel, “ Esnafın talebine duyarsız kalmam mümkün değil. Antalya’nın hangi caddesini hangi meydanını istiyorlarsa esnaf odamız kendilerine tahsis edeceğiz. Geçmişte turizmcilerimizin böyle bir talebi oldu. Hem Antalya’nın aydınlatılması hem de yılbaşı turizminin gelişmesi yönünde bir talepleri olursa bu tahsisleri derhal yapacağımı bu vesileyle duyurmak isterim. Antalya’mızın daha güzel bir aydınlatma ile yeni yıla girmesini bende çok isterim. Bu konuda belediyemizin imkanları doğrultusunda birlikte el ele vererek iyi bir netice alabiliriz. Ticaret odası başkanımız nereyi uygun görürse kendisine tahsis yapmak suretiyle cadde ve meydanı aydınlatmasını gerçekten çok doğru bir tercih olarak düşünürüm ve desteklerim. Sayın Valimiz ’inde önerisiyle esnaf odamız kapalı yolun aydınlatılması hususunu kabul etti. Aynı adımı ticaret sanayi odamızdan bekliyorum. Cumhuriyet meydanını da ticaret odamız yapabilir. Ayrıca Antalya’dan turizmden kazancını sağlayan otellerimizin de turizm sektöründeki arkadaşlarımızla Antalya’nın caddelerini, sokaklarını, meydanlarını da aydınlatmak isterlerse sponsorluklarını da isimlerini yazmak suretiyle en güzel şekilde sağlayarak onlara da gereken desteği veririz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2018, 09:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83