Akdeniz Tıp’ta gurur tablosu!

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi 2025-2026 Akademik Yılı Yemin Töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Vali Hulusi Şahin, "Sizler ailelerinizin ve milletimizin göz bebeği, en nadide cevherimizsiniz." dedi.

Akdeniz Tıp’ta gurur tablosu!

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi 2025-2026 Akademik Yılı Yemin Töreni, Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene Vali Hulusi Şahin, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, rektör yardımcıları, ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

*Tecrübelerden İstifade Edelim, Fark Yaratalım*
Törende yaptığı konuşmada başkalarının tecrübelerinden de istifade etmenin önemine değinen Vali Hulusi Şahin, "Akıllı olmak için başkalarının tecrübelerinden de istifade edin. Eğer detayla uğraşırsanız başarılı olursunuz. O yüzden hedefe odaklanalım, fark yaratalım." dedi.

Genç hekimlere meslek hayatlarında merhamet, empati ve adalet duygusuyla hareket etmeleri tavsiyesinde bulunan Vali Şahin, "Milletimiz ve aileleriniz size çok büyük yatırım yaptı. Lisans eğitimi en pahalı olan fakültelerden biri de tıp fakülteleridir. Dünyada bunu ücretsiz sağlayan çok az ülkeden biri Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun milletidir." ifadelerini kullandı.

*Türkiye, Dünya Standartlarının Üzerinde*
Cumhuriyetin ilk yıllarında sağlık alanında kısıtlı imkânlarla çeşitli hastalıklara karşı mücadele edildiğini belirten Vali Şahin, "Bugün geldiğimiz noktada Türkiye, pek çok konuda dünya standartlarının üzerinde sağlık hizmeti sunuyor. Bu başarı, milletimizin ve devletimizin ortak eseridir. Sizler de bu büyük çarkın, bu büyük başarının birer parçası oluyorsunuz. İnanıyorum ki bu millete ve insanlık ailesine büyük hizmetler sunacaksınız. Sizler ailelerinizin ve milletimizin göz bebeği, en nadide cevherimizsiniz." sözlerini kaydetti.

*Dereceye Giren Doktorlara Yüksek Onur Belgesi Takdim Edildi*
Konuşmaların ardından mezun öğrenciler tarafından Hekimlik Andı okundu. Daha sonra Vali Hulusi Şahin, dönem birincisi Osman Külçür'e yüksek onur belgesini takdim etti. Dönem ikincisi ve üçüncüsüne ise yüksek onur belgeleri sırasıyla Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yeşim Şenol tarafından verildi.

Mezun öğrencilere onur belgelerinin takdimiyle devam eden tören, günün anısına çekilen toplu fotoğrafla sona erdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

banner97

banner82

banner83