Alanya'da canlı yayında yolsuzluk iddiası

Alanya'da servisçiler, taşımalı eğitimde servis ihalelerinde usulsüzlük yapıldığına dair iddia ortaya attı. Servisçilerin iddiaları arasında kilometrelerde fazla gösterme yer alırken, Yılmaz iddialara karşı, "Derhal adli makamlara başvurun" çağrısı yaptı.

Alanya'da canlı yayında yolsuzluk iddiası
Geçtiğimiz haftalarda İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Yusuf Yılmaz, Alanya Posta TV'ye konuk olduğu canlı yayında taşımalı eğitim ihalesinde yolsuzluk yapıldığı yönündeki iddialarla karşı karşıya kaldı. Servisçiler,  Alanya Posta TV'deki canlı yayında İhalenin davet tarihi, araçlara yazılan kilometre süresi ve daha bir çok konuda şikayetini dile getirdi.  ‘Devlet zarar uğratılıyor. Kandırılıyor’ diyerek iddialarını Yılmaz'a aktaran servisçiler, 13 Kasım’da yapılan ihalenin servisçilere 12 Kasım 2020 tarihinde yani, ihaleden 1 gün önce bildirildiğini söylediler. 

KİLOMETRELER GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Servisçileri bir başka iddiası ise belgelerle oldu. Belgelere göre 2019 -2020 dönemi ihalesinde Demirtaş-Aliefendi hattında Cumhuriyet Okuluna giden servisler gerçek kilometre 3 olmasına rağmen 15 kilometre hak ediş alırken, bu yıl ise 12 kilometre almış görünüyor. Aynı iddiaya göre Aydap-Yeşilöz hattında Cumhuriyet Okulu'na taşıma yapan servise 25 kilometre hak ediş yazılıyor. Oysa gerçek kilometre 11. Demirtaş-Yeşilöz hattında Mahmutlar Selçuklu Ortaokuluna mesafe 20 kilometre iken 35 kilometre hak ediş yazıldığı da iddialar arasında.

'HAK YEMEYE GİRER'

Yaşanan yolsuzluğu Gaye Coşkun'un Yusuf Yılmaz'a sorması üzerine Yılmaz "derhal Adli makamlara başvurun" çağrısı yaptı. Yılmaz, "Ben bunu ihbar kabul ediyorum. Bu çok ciddi bir iddaa. Böyle bir tespiti varsa vatandaşın bunu derhal Cumhuriyet Savcılığı'na vermesi lazım. Bu tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeye girer. Böyle bir şey olamaz. Böyle birşeyi kabul etmiyorum. Varsa da araştıracağım.  Bunu inceleyeceğiz. Sizlere gelen ihbarların savcılığa da iletilmesini istiyoruz Eğer öyle bir durum varsa da mutlaka bunun gereği yapılacaktır" dedi. 

Kaynak: alanyapostasi.com.tr

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 12:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83