Alanya'da eğitim külliyesinin temeli atıldı

Alanya'da eğitim külliyesinin temeli atıldı
Alanya'nın Çıplaklı Mahallesi'nde 24 derslikli inşa edilecek olan Emine-Ahmet Uysal İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi ile 120 öğrenci kapasiteli yurt ve mescidin de içinde bulunduğu Eğitim Külliyesi'nin temeli törenle atıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Alanyalı Mevlüt Uysal anlamlı bir temel atma töreni için Alanya’ya geldi. Mevlüt Uysal ve Hasan Uysal’ın ailesi adına Alanya'nın Çıplaklı Mahallesi'ne yaptıracağı eğitim külliyesinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Eğitim külliyesinin içerisinde 24 derslikli imam hatip ortaokulu ve lisesi ile 120 öğrenci kapasiteli bir yurt, bir de mescit yer alacak. 
Gerçekleştirilen temel atma törenine Antalya Valisi Münir Karaloğlu da katılım sağladı. Yanı sıra Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, siyasi partilerin ilçe başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş temel atma töreninde Uysal ailesini yalnız bırakmadı.



“ALANYA HALKINA MİNNETTARIZ”

Törende Antalya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karakaç, "Alanya okul yapımda ilklerin öncüsü olarak adeta yarışıyor. Kadirşinas Alanya halkına minnettarız. Bu eğitim komleksini kazandıran hayırsever Uysal kardeşlere teşekkür ederiz” dedi.

 “ALLAH’IN İZNİYLE HEDEFLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Karakaç’ın ardından söz alan eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Çıplaklı köyümüze tüm mahalleliler hoş geldiniz. Yaşlı olanlar daha iyi bilir, şuanda bulunduğumuz mevkii olarak Çıplaklı ama eskiden yukarı oba idi. Burası geçmişte Selçuklu sultanları döneminde ilim yuvasıymış. Alanya turizmin öncüsü bir merkez konumunda. Allah’ın izni ile eğitim alanında da bir merkez haline geleceğiz. Hedemiz yapılan bu külliyenin Antalya bölgesinde parmakla gösterilir derecede iyi bir eğitim alanı olması. Bizde bir vakıf kuralım. Bu vakıf ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek bir vakıf olsun. Kardeşlerimizle konuştuk. Dedik ki, “10 sene bankalara çalıştık. 2 yıl çalışarak ta bu eğitim külliyesini ailemiz ile karar sonrasında böyle bir proje içerisine atıldık. Allah’ın izniyle inşallah hedemizi gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.



“HIZLA GELİŞİYORUZ”

Öte yandan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel söz alarak Alanya hızla gelişiyor ve gelişiyor ve modern binalar inşa ediliyor. Böyle bir eğitim külliyesini Alanya’ya kazandıracak olan Uysal kardeşlere canı gönülden teşekkür ederken, bu oluşumun önce Alanya’mıza sonrasında ise tüm Türkiye’mize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

“KÜLLİYELER ÖNEMLİ”

Emine-Ahmet Uysal Anadolu İmam Hatip Lisesi külliyesi temel atma töreninde Başkan Yücel’den sonra söz alan Antalya Milletvekili Kemal Çelik, “Burada bulunmaktan son derece mutluyuz. Bu eğitim çok önemli bir külliye haline geleceğini umuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, saray inşa ederken yanına birde külliye yapmıştı. Külliyelerin ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştı. Bu külliye Alanya için çok önemli. Mevlüt Uysal başkanımız çok donanımlı ve deneyimli. Çünkü geçmişte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmıştı. Bu donanım, deneyim ve tecrübe ile bu külliyeye değer katacağına inanıyorum. Alanya’nın 2 onurlu ve değerli Mevlüt’ü var. Başta bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere birde eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Mevlüt Uysal. Mevlüt Uysal başkanımız ve kardeşleri ile ailesine külliye yapımına verdiği destek ve çabalarından dolayı teşekkür ederiz.” dedi.



'TÜRKİYE’DE İLK SIRADAYIZ”

Daha sonra söz alan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, “Geçmişte Selçuklu’nun kışlık otağı olan Çıplaklı’da kurulacak olan eğitim külliyesi binamız hayırlı olsun. Genç nüfusumuz okuyup bilgi sahibi bireyler haline gelmeli. Bu yolda onlara eşlik edecek olan  eğitim alanları da bu yüzden çok önemli. Bu külliyenin inşa edilmesinde Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile hayırsever vatandaşların katkısı ile bu eğitim külliyeleri gençlerimizin eğitimine kazandırılıyor.  Antalya eğitim alanında yardımseverlerin yarışları ile Türkiye'de ile sırada yer alıyor.” İfadelerine yer verdi. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, son olarak Antalya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karakaç’ın eğitim kompleksi söyleminin yanlış bir deyim olduğunu ve bunun düzeltilmesi gerektiğini belirterek, “Türkiye’de bundan sonra komleks yok, külliye var” dedi.
Hemen ardından Alanya İlçe Müftü yardımcısı Murat Demirhan, temel atma töreni öncesi dua ederek eğitim külliyesinin hayırlara vesile olmasını diledi. 

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2019, 09:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83