Alanya dereceye girdi

Türkiye genelinde düzenlenen Yeni Nesil Matematik yarışmasına Alanyalı öğrenciler damga vurdu. Yarışmada Alanya'dan 10 öğrenci dereceye girdi

Alanya dereceye girdi

Alanyalı 10 öğreci Türkiye Ulusal Yeni Nesil Matematik Yarışmasında dereceye girdi. Alanya'dan 10 öğrencinin dereceye girdiği yarışma ve öğrencilerin aldıkları eğitim hakkında Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz bilgi verdi. Yılmaz,"Alanya'da ki çocuklarımız da Türkiye'de ilk on kişinin arasında girdiler, bizi gururlandırlar" dedi. 
'ÖZEL EĞİTİM ALIYORLAR'
Çocukların BİLSEM'de aldıkları eğitim ve girdikleri sınav hakkında bilgi veren Yusuf Yılmaz Alanya'da ki çocukların daha önce de başka sınavlarda dereceye girdiklerini söyledi. Yılmaz çocukların yeteneklerine göre eğitim aldıklarını belirtti. Yılmaz,"Öğrencilerin girdiği bu yarışmanın içinde matematik soruları, fen bilimleri ve bilişim soruları var. Bu sınav iki etaplı bir sınavdı. Alanya'da ki çocuklarımız da Türkiye'de ilk on kişinin arasında girdiler, bizi gururlandırlar.  Bilim Sanat Merkezi özel yetenekli öğrenciler sınav ve zeka testiyle alınıyorlar. Birden fazla alanda öğrencilerin yeteneklerine ve ilgi alanlarına göre  eğitim aldığı bir devlet kurumudur. Çocuklar normal kendi örgün eğitimlerine devam ederken okuldan sonra ya da haftanın bir, iki günü buraya geliyorlar ve eğitim alıyorlar. Bu başarının dışında Alanyalı öğrenciler daha önce Kanguruda, Taleste de dereceye girdiler, gurur kaynağımız oldular" diye konuştu.

banner111

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83