Alanya LGS'de 6 Türkiye birincisi çıkardı

Alanya LGS'de 6 Türkiye birincisi çıkardı

2023 Yılı LGS Sınavı dün Alanya'da sorunsuz bir şekilde tamamladı. Sınavın kesin sonuçları ise 26 Haziran 2023 tarihinde MEB tarafından ilan edilecek. 

banner111

Kesin olmayan sonuçlara göre; Alanya'da 5 farklı okuldan 6 öğrenci tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye 1.si oldu. Bir yanlış yaparak veya bir boş bırakarak şampiyonluğu kıl payı kaçıran öğrencilerinde olduğu öğrenildi. Alanya Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

"Bireysel başarılar önemlidir ancak ilçemizin total başarısının yükselmiş olması çok daha önemlidir ki bu başarı bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bu önemli başarıda pay sahibi olan; Öğrencilerimize, öğretmenlerimize okul yöneticilerimize, velilerimize, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tüm çalışanlarına, Alanya Kaymakamımıza, İl Milli Eğitim Müdürümüze ve tüm çalışanlarına, bizimle işbirliği yapan üniversitelerimize, STK'larımıza, yerel yöneticilerimize ve her daim sesimiz olan basınımıza teşekkür eder şükranlarımızı sunarız. Sınava girsin ya da girmesin tüm öğrencilerimiz için yurt ve okul kontenjanlarımız mevcut olup önceliğimiz proje okulları ve meslek liseleridir. 8.Sınıftan mezun ettiğimiz 4785 öğrencimize lise hayatında başarılar diliyoruz."

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2023, 12:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83