Alanya’daki öğrencilerden gururlandıran başarı

Çin Bilim ve Teknoloji Birliği bünyesindeki Çocuk ve Gençlik Bilim Merkezi tarafından fizik kimya ve biyoloji gibi dallarda bu yıl beşincisini düzenlediği “Belt and Road Teenager Maker Camp & Teacher Workshop” Yarışması sonuçlandı. Yarışmaya katılan Alanya Doğa Koleji sınıf öğrencilerinin hazırladığı proje 10 bin 133 oy alarak “Best Maker Award Ödülü”ne layık görüldü.

Alanya’daki öğrencilerden gururlandıran başarı

Bu sene konusu “Building Dreams in Talanted Adolescents and Fostering Collaboration for Space Silk Road” (Yetenekli Ergenlerde Hayaller İnşa Etmek ve Uzay İpek Yolu İçin İş Birliğini Teşvik Etmek) olan yarışma fizik branşı CubeSat olarak nitelendirilen ve farklı amaçlar için kullanılabilen küçük uydular yapmayı amaç edindi. Bu doğrultuda Alanya Doğa Koleji 11. sınıf öğrencilerinden Shayan Dabagh, Mete Akış ve 12. sınıf öğrencilerinden Sayedsobhan Moaiedi Esfahani, fizik öğretmeni Berk Aktolun’un danışmanlığı ile kendi uydularını tasarlayarak yarışmaya gönderdiler.

banner111

Öğrencilerin çalışma, tasarlama ve inşaa sürecinden sonra model, proje videosu ve mühendislik notları hazırlanarak yarışmaya gönderildi. Hemen ardından gerçekleşen oylama sürecinde öğrencilerin “CubeTurkSat Solution for Detecting Forest Fires and Deforestation” (Orman Yangınlarının Tespiti ve Ormansızlaşma İçin CubeTurkSat Çözümü) isimli projeleri 10 bin 133 oy alarak yarışmada en çok oy alan proje oldu. Genel puanın yüzde 20’sini etkileyen bu oylama süreci ile beraberinde gerçekleşen jüri değerlendirmesinin ardından proje fizik dalında “Best Maker Award Ödülü”nü almaya hak kazandı. Yarışmaya Alanya’dan katılan öğrencilerin projesi bu ödül ile 53 ülkeden gönderilen sayısız proje arasından en iyi proje seçilerek birinci oldu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83