ALKÜ'de Robotik Kodlama eğitimi

ALKÜ'de Robotik Kodlama eğitimi
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALKÜSEM), robotik kodlama eğitici eğitim kursu düzenledi.

Öğr. Gör. Dr. Raziye Demiralay tarafından verilen eğitici eğitim kursu ile okul öncesinden başlanarak üniversiteye kadar süreçte öğrencilere robotik kodlama eğitiminin nasıl verilmesi gerektiği, teorik ve uygulamalı olarak katılımcılara anlatıldı. Kodlama bilgisi olmayan katılımcılar kursun uygulamalı bölümünde robotik kodlama alanında kullanılan yazılımları kullandı ve farklı robotik projeler ile mobil robotlar geliştirdi.

ALKÜSEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kartal, “Alanya’da robotik kodlama alanındaki eksikliğin bu eğitimlerle giderilebileceğine ve alana ilgi duyanlara katkı sağlayacağına inanıyorum. Robotik kodlama eğitimleriyle aynı zamanda teknolojiye ilgi duyan, yetenekli öğrencilerimizi keşfetme ve bu alana yönlendirme ile teknolojinin zararlarının önüne geçilmesi gibi yararlar da elde edileceğini düşünüyorum. Alanya halkı ve eğiticilerimizi kursumuza katılımını bekliyoruz.” dedi.

Eğitim programları hakkında detaylı bilgi almak isteyen adaylar https://alkusem.alanya.edu.tr/ web sitesini ziyaret edebilir veya 0242 510 60 60 – (1646) telefon numarasından bilgi alabilirler. 

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2020, 20:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83