ALKÜ EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı makamında basın mensuplarını ağırladı. İki müjdeli haberi Alanya halkı ile paylaşmak için basın toplantısı düzenleyen Rektör Pınarbaşı, Cikcilli Bölgesi arazi tahsisi ile ilgili bilgiler verdi ve Kestel Kampüsü master projesini basın mensuplarına tanıttı.

ALKÜ EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR

 Düzenlenen toplantıya basın mensuplarının yanı sıra Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim de katıldı.

banner111
Yeni bir üniversite olmasına karşın çok kısa zamanda önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Rektör Pınarbaşı, hedeflenilen noktaya ulaşmak için var güçle çalışmaya devam edileceğini vurguladı. Yeni fakülte ve meslek yüksekokullarının üniversiteye kazandırılmasının ardından güzel gelişmelerin ve çalışmaların hızla devam ettiğini dile getiren Rektör Pınarbaşı, iki yeni müjdeyi daha vermekten mutluluk duyduğunu söyledi.

CİKCİLLİ KAMPÜS ALANININ ARAZİ TAHSİSİ RESMEN YAPILDI

İlk olarak ALKÜ’nün yeni kampus alanının tahsisi hakkında Alanyalılara müjde veren Rektör Pınarbaşı; “ Kampus yerine karar verip çalışmalara başladığımızda bize tahsis işlemlerinin en az iki yıl süreceğini söylemişlerdi. Ama bugün sizlere müjdeli haberi vermek istiyorum. Sayın Orman Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun imzasıyla Cikcilli bölgesindeki 1 milyon 113 bin metrekarelik alan üniversitemize resmen tahsis edildi. Bu önemli ve güzel haberi tüm Alanya halkımızla paylaşmak istiyorum öncelikle.” Dedi.
Bunun üniversite adına çok önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Rektör Pınarbaşı, “Bildiğiniz gibi biz Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin uluslararası bir üniversite olmasını istiyoruz ve bunu iddia ediyoruz. Bunun için öncelikle güzel bir alana ihtiyacımız vardı. Tahsis edilen yer tam dağın eteklerinde ve tüm Alanya’yı, Alanya Kalesi’ni ve denizi gören harika manzaraya sahip bir yer. İnşallah burası için de bir master planı(yerleşim planı) hazırlayıp en kısa sürede üniversite kampusu haline getireceğiz.” Dedi. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Rektör Pınarbaşı; konuşmasının devamında “Başta Dış İşleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun büyük katkıları ile, Sayın milletvekillerimizin ve  Sayın Kaymakamımızın her süreçte önemli katkılarıyla ayrıca Antalya Orman Bölge Müdürlüğümüzün ve sayamadığım bir çok kişilerin destekleriyle tahsis işlemlerini dokuz ay gibi kısa bir sürede bitirdik ve bu güzel alanı üniversitemize kazandırdık.” Diye konuştu.

KESTEL KAMPÜSÜNÜN VAZİYET PLANI TAMAMLANDI

İkinci müjdeli haberi de hali hazırda Kestel’de bulunan kampus alanı için hazırlanan Master Projesinin tamamlanması olarak açıklayan Rektör Pınarbaşı, 2 yüz 20 dönümlük yerleşim projesini basın mensuplarına tanıttı. Daha önce ihalesi yapılan vaziyet planının tamamlanmasının ardından basın mensuplarına üç boyutlu animasyon eşliğinde tanıtan Rektör Pınarbaşı, “İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren, biraz sonra izleyeceğiniz kampus alanını oluşturmak için çalışmalara, binalarımızı yükseltmeye başlayacağız” dedi. Kestel Kampus Master Planı ihalesini Toklu Mimarlığın kazanarak çok güzel ve başarılı bir iş ortaya koyduklarını ifade eden Rektör Pınarbaşı, “Alanyalı bir firmanın Alanya’nın ruhunu taşıyan bir master planı hazırlaması bizleri birhayli memnun etmiştir. Kendilerine de ayrıca teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.
Tanıtımın ardından duygularını ifade eden Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven de Alanya adına heyecan verici gelişmelerin yaşandığını belirterek; “Alanya Alaadddin Keykubat Üniversitesi için şunu söyleyebilirim; az zamanda gerçekten çok iş başardı. Son bir yılda gerçekten büyük aşamalar kaydedildi. Hocamı da tebrik ediyorum. Gerçekten Alanya Alaaddin Keybubat Üniversitesi az zamanda büyük bir ivme katetti.” Şeklinde konuştu.
Kestel Kampüsü Master Planı toplantıya katılanlar tarafından büyük beğeni topladı.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2016, 16:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83